Ατιμούλικά μου, γεια σας, σας πεθύμησα. Προμηθευτήκαμε χοντρά πουλόβερ, μάλλινα εσώρουχα και παπλώματα για το χειμώνα αλά 1942, όπως μας προειδοποιεί η προνοιακή κυβέρνησή μας; Βέβαια, τότε είχαμε γερμανική κατοχή, αλλά η Ιστορία έχει συνέχεια. Αυτό το Ωροσκόπιο αφορά κυρίως τις γυναίκες όλων των ζωδίων γιατί το τρίγωνο του Ήλιου από τον Ζυγό με τον Άρη στους Διδύμους προκαλεί εκρηκτικές καταστάσεις στις προσωπικές σχέσεις, που, όπως ελπίζω να γνωρίζετε, τις υφίστανται συνήθως οι γυναίκες.

ΚΡΙΟΣ 21/3 – 19/4

Κριαρίτσες μου, σε όλους τους τομείς τα πάτε μια χαρά, μόνο τα ερωτικά σας φαίνονται στριμωγμένα. Η Αφροδίτη παίζει με τη διάθεσή σας και συχνά μεταλλάσσει τις εμμονές σε ερωτισμό και το αντίστροφο. Οπωσδήποτε χαλιναγωγήστε τις ανασφάλειες και τους φόβους σας. Αν δεν τον θέλετε πια, γιατί σας πρήζει ή απλώς τον βαριέστε αφόρητα, χωρίστε τον, δεν χρειάζεται να βαφτίζετε το κρέας ψάρι και να διαιωνίζετε την ταλαιπωρία σας. Το σπαρακτικό «τη σκότωσε γιατί την αγαπούσε» είναι μαλακία, γιατί αν την αγαπούσε, θα τη σεβόταν.

ΤΑΥΡΟΣ 20/4 – 20/5

Ταυρίνες μου, προσέξτε ιδιαίτερα τα ερωτικά και την υγεία σας, κυρίως την ψυχική. Το τετράγωνο Αφροδίτης – Πλούτωνα, με το συνδυασμό έρωτα και σκότους που κυοφορεί, σας απειλεί με άγριες καταστάσεις στη σχέση σας. Προφανώς, είστε ευέλικτες και υπομονετικές, ωστόσο η έμφυλη βία ή, έστω, η απειλή της επ’ ουδενί πρέπει να γίνονται ανεκτές. Ούτε οι άγριες σκηνές ζήλιας δείχνουν πάθος, μόνο ναρκισσισμό και ανασφάλεια αποδεικνύουν, ούτε το χαστούκι είναι «απαιτητικό χάδι», αλλά πρόλογος ενός εγκλήματος σε βάρος σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ 21/5 – 21/6

Διδυμούλες μου, συμμαζευτείτε κάπως στα οικονομικά σας, θα μου πείτε πόσο ακόμα και θα έχετε δίκιο. Σας ενημερώνω ότι οι σπάταλοι φτωχοί είναι οι αγαπημένοι μου, αλλά οφείλω να σας προειδοποιήσω. Επίσης, ασχοληθείτε με την υγεία σας και κάντε επιτέλους εξετάσεις που έχετε αμελήσει. Τα ερωτικά σας είναι καλά με μία προϋπόθεση: Μη φορτώνεστε και τις υποχρεώσεις του συντρόφου σας, είτε από την ατέρμονη φροντιστική διάθεσή σας είτε από τα γνωστά δίδυμα ενοχικά σας. Ο Ήλιος με τον Άρη ευνοούν το μαγνητισμό σας· αξιοποιήστε τον.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 22/6 – 22/7

Καρκινένιες μου, είστε μάλλον το πιο ζορισμένο ζώδιο σε όλους τους τομείς. Τι να κάνουμε, δύναμη και δράση… Ωστόσο, στα ερωτικά σας ταιριάζει εντελώς το αμφιλεγόμενο «ουδέν κακόν αμιγές καλού». Κοιτάξτε, ενώ φαίνεστε εγκλωβισμένες σε χειριστικά παιχνίδια και σκόπιμα καλλιεργούμενες αμφιβολίες, το τρίγωνο Ήλιου – Άρη σας εξοπλίζει με αποφασιστικότητα ώστε να εκφράσετε σκέψεις και συναισθήματα που εδώ και καιρό καταπίνετε. Ταυτόχρονα, η Αφροδίτη από τον Ζυγό σε όψεις με τον Άρη και τον Πλούτωνα σας ανοίγει ευκαιρίες περήφανης φυγής.

ΛΕΩΝ 23/7 – 23/8

Λιονταρίνες μου, εσείς αντίθετα από τις Καρκινένιες είστε οι πλέον ευνοημένες αυτού του κύκλου. Σε όλα τα πεδία της ζωής σας. Ιδιαίτερα στα ερωτικά σας, το τρίγωνο Ήλιου – Άρη τονώνει την αυτοπεποίθησή σας και οι όψεις της Αφροδίτης εντείνουν τη γοητεία σας. Όμως, για να αντιστρέψω το προαναφερθέν ρητό, «ουδέν καλόν αμιγές κακού». Προσέξτε, λοιπόν, να μη μεταλλαχθούν η αυτοπεποίθηση σε αλαζονεία και η γοητεία σε εγωπάθεια. Και μια γήινη συμβουλή: Αν ο σύντροφός σας είναι μάτσο και δυνάμει βίαιος, μην παίζετε μαζί του· προσγειώστε τον τώρα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ 24/8 – 22/9

Παρθένες μου, καλά τα πάτε. Προσέξτε λίγο περισσότερο την υγεία σας. Στα ερωτικά, το τρίγωνο Ήλιου – Άρη ενισχύει τη δυναμική σας ενώ οι όψεις της Αφροδίτης από τον Ζυγό εντείνουν τον ενθουσιασμό και το πάθος σας. Ωστόσο, κορίτσια μου, «ουκ εν τω πολλώ το ευ». Τούτο σημαίνει να κάνετε κάποια «οικονομία συναισθημάτων», ώστε να αποφεύγετε μονομερείς εξαρτήσεις, συνεχείς διαψεύσεις και τις συνεπαγόμενες ανασφάλειες. Για να το πω αλλιώς, δώστε στο σύντροφό σας ό,τι του αξίζει να πάρει.

ΖΥΓΟΣ 23/9 – 22/10

Ζυγαρίτσες μου, όλα βαίνουν αριστερά… Ο Ήλιος με τον Άρη ενισχύουν το μαγνητισμό και τη γοητεία σας, τόσο στο προσωπικό όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό πεδίο. Προσέξτε όμως κάτι: Δείχνετε ανοχή σε χειριστικές και εξουσιαστικές συμπεριφορές από το σύντροφό σας. Ίσως επειδή έχετε αυτοπεποίθηση το αντιλαμβάνεστε σαν παιχνίδι, ίσως γιατί υπολείπεται ως προσωπικότητα νομίζετε ότι έτσι τονώνετε την αυτοεικόνα του. Όπως, και να έχουν τα πράγματα, κάνετε λάθος, αυτός γίνεται χειρότερος και εσείς πάτε πίσω.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ 23/10 – 22/11

Σκορπίνες μου, τα πράγματα είναι κάπως δύσκολα, μόνο από υγεία σφύζετε. Πάντως, διαθέτετε το αναγκαίο σθένος για να αντεπεξέλθετε σε διάφορα είδη παρασκηνίων και τρικλοποδιών. Στα προσωπικά σας, αφού αναμετρηθείτε με φόβους και προκαταλήψεις του παρελθόντος, αφήστε την Αφροδίτη και τον ερωτισμό σας να σας οδηγήσουν. Πάντως, καμία λογική, συμπαντική ή γήινη, δεν υπαγορεύει ο άντρας να είναι άξεστος και σεξιστής ενώ η γυναίκα τρυφερή και υποταγμένη.

ΤΟΞΟΤΗΣ 23/11 – 21/12

Αμαζόνες μου, η αλήθεια είναι πως στα ζώδια δεν πετάτε, συνεχίζετε όμως να ιππεύετε και να κρατάτε τη ζωή σας στα χέρια σας. Η Αφροδίτη από τον Ζυγό, με τις αντιφατικές όψεις της, από τη μια σας ωθεί σε τρυφερές και ισότιμες σχέσεις, ενώ από την άλλη σας απειλεί με εκρηκτικές καταστάσεις και άγριους καβγάδες. Εκεί κοντά στα μέρη καταγωγής σας, στο μακρινό Ιράν, οι αδερφές σας δίνουν ένα θαυμάσιο παράδειγμα γυναικείας αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας, υποδεικνύοντας και το δρόμο για να αντιμετωπίζονται οι γυναικοκτονίες.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 22/12 – 19/1

Αιγοκερίνες μου, τα επαγγελματικά σας πάνε σφαίρα. Αν είστε μάνατζερ, διευθύντρια (όχι βέβαια σε σχολείο…) ή αυτοδημιούργητη επιχειρηματίας, το αντιλαμβάνομαι. Αν όμως είστε εργαζόμενη πάσης φύσεως, λυπάμαι αλλά δεν κατανοώ τι ακριβώς εννοούν τα άστρα. Στα προσωπικά σας, δυστυχώς η Αφροδίτη από τον Ζυγό σας επιφυλάσσει οξείες κρίσεις με το σύντροφό σας, και μάλιστα σε δημόσια θέα (κοινώς ξεφτιλίσματα). Δεν σας προτείνω να τις κρύψετε κάτω από το χαλί, αλλά, αν δεν γίνεται να επιλύονται αξιοπρεπώς, να αλλάξετε αμέσως πίστα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 20/1 – 19/2

Υδροχοούλες μου, τα ερωτικά και η υγεία βαίνουν άριστα, προσέξτε, όσο γίνεται, τα εργασιακά και τα οικονομικά σας. Η Αφροδίτη από τον Ζυγό απογειώνει τον ερωτισμό και την κοινωνικότητά σας. Πάντως, αν είστε 20άχρονη κοπέλα και σας οδηγήσουν στο Α.Τ. της Ομόνοιας –και όχι μόνο– αποφύγετε να δεχτείτε την… ξενάγηση των μπάτσων που θα σας «βιάσουν συναινετικά», γιατί σύμφωνα με έγκυρη αστρολόγο «νέες γνωριμίες θα προκαλέσουν πρωτόγνωρα συναισθήματα και θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στην προσωπική σας εξέλιξη».

ΙΧΘΥΕΣ 20/2 – 20/3

Ψαροπούλες μου, τα ερωτικά σας φυσάνε. Προσέξτε κάπως την υγεία σας και δεν εννοώ από σεξουαλική υπερκόπωση. Είναι γεγονός πως ο Ήλιος, η Αφροδίτη, ο Άρης, ο Ζυγός, ακόμα και ο δύστροπος Πλούτωνας συνωμοτούν υπέρ σας. Αποφύγετε μόνο τις ζηλοτυπίες και τις αντιπαραθέσεις «για ένα πουκάμισο αδειανό». Εδώ θέλω την προσοχή σας: Δυστυχώς, η ζήλια, όπως και η ιδιοκτησία, είναι εγγεγραμμένη στο κοινωνικό DNA μας. Όμως, αν την αναγνωρίσουμε και τη δουλέψουμε, τουλάχιστον μπορούμε να την εκλογικεύσουμε και να τη μετριάσουμε.

****

Αστροφεγγιά

                                           Απαντήσεις σε επιστολές

Εννοιοκτονία

Αγαπητέ μου, από το μακροσκελέστατο γράμμα σου συμπεραίνω ότι μάλλον τελείς εν διανοητική συγχύσει. Υποστηρίζεις με πάθος ότι ο όρος «γυναικοκτονία» είναι απαράδεκτος γιατί εμφανίζει τη γυναίκα ως να μην είναι άνθρωπος, καθώς το φόνο της δεν τον ονομάζει «ανθρωποκτονία». Θορυβώδες το επιχείρημα, φίλε μου, αλλά ρηχότατο. Και φαίνεται ότι είναι εκ του πονηρού όταν συνοδεύεται από το εξίσου έωλο «τότε γιατί δεν χρησιμοποιείται και ο όρος “ανδροκτονία” για τους φόνους αντρών;». Ο όρος «γυναικοκτονία», παίκτη μου, δεν έχει βιολογικό πρόσημο, αλλά κοινωνικό. Δηλαδή, δεν δηλώνει το φόνο μιας γυναίκας, αλλά τους λόγους για τους οποίους έγινε. Γι’ αυτό, εξάλλου, όταν αναφερόμαστε στο βίαιο θάνατο μιας γυναίκας σε ένα τροχαίο δυστύχημα μιλάμε για ανθρωποκτονία. Η γυναικοκτονία αφορά τους πάμπολλους φόνους γυναικών ως επί το πλείστον από τους «συντρόφους» τους, λόγω των ειδικών συνθηκών της πατριαρχίας, του σεξισμού και του μισογυνισμού. Βέβαια, καλέ μου, η υποκρισία είναι μια κουρτίνα μέσα από την οποία ξεπροβάλλει θριαμβευτής ο μικροαστός…

Και η μάνα;

Άνθρωπέ μου, πας καλά; Στο γράμμα σου αφιερώνεις τις πρώτες δύο γραμμές για να εκφράσεις τον «αποτροπιασμό» σου για το βιαστή και τον προαγωγό του 12χρονου κοριτσιού με την οργή ενός γυρίνου και συνεχίζεις σε άλλες 43 γραμμές έναν γεμάτο μίσος κόλαφο για τη μάνα του παιδιού, αγνοώντας την κατάστασή της, λες κι αυτή είναι ο Μίχος. Ρε μπαγάσα, ένας ομόφυλός μας έκανε ό,τι πιο κτηνώδες μπορεί να φανταστεί το ανθρώπινο μυαλό και εκατοντάδες άλλοι ή το έκαναν ή το σχεδίαζαν και εσύ εξεγείρεσαι με εκείνη που δεν πρόσεχε το κοριτσάκι της και όχι με αυτούς που το κατασπάραξαν; Μου θυμίζεις τους «κανονικούς ανθρώπους» που παρακολουθούσαν αδιάφοροι τα εγκλήματα κατά των Εβραίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και μετά αναρωτιούνταν γιατί δεν εξεγέρθηκαν.

 

Διαβάστε επίσης

Η Ίμπιζα κάποτε έμοιαζε με μια από τις Σποράδες… Αυτή την παραοικονομία θέλουμε;

Το κείμενο το «αλιεύσαμε» από τον τοίχο της Iris Lykourioti στο Facebook.…