Οι αγώνες έχουν αποτελέσματα! Η Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στο μετρό στην πλατεία Εξαρχείων ανακοίνωσε σήμερα ότι η εκδίκαση της προσφυγής στο ΣτΕ για παραβάσεις που συνδέονται με τον σχεδιασμό, το εργοτάξιο και την κατασκευή σταθμού μετρό στην πλατεία Εξαρχείων πήρε αναβολή και αντί για τις 10 Μάη μεταφέρεται στις 27 Σεπτέμβρη 2023. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, μέχρι την οριστική απόφαση του δικαστηρίου η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ο Δήμος και φυσικά, οι εργολάβοι του έργου δεν επιτρέπεται να προχωρήσουν σε εργασίες που προκαλούν ανεπανόρθωτη βλάβη, όπως π.χ. η κοπή των δέντρων.

Όλο το κείμενο εδώ.

***

Ακούστε το τρίτο πόντκαστ της σειράς «Δύο μέτρα και ένας σταθμός»

Οι λαμαρίνες έχουν πια εγκατασταθεί και μαζί με αυτές πέριξ της πλατείας έχει εγκατασταθεί ένας στρατός κατοχής που μπορεί να επιβληθεί μόνο με τη βία. Στο εργοτάξιο δεν υπάρχουν άδειες, ακόμα και η περίφραξη που έχει στηθεί είναι σε ύψος πολύ μεγαλύτερο από το επιτρεπτό, μηχανήματα διασχίζουν τον δρόμο ανάποδα, δεν τηρούνται καν τα προσχήματα. ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και εργολάβοι πρωταγωνιστούν στο παραμύθι του γυμνού βασιλιά. Στο καθημερινό παρατηρητήριο συγκεντρώνεται διαρκώς κόσμος, ζητά τις άδειες, πιέζει και η αστυνομία στον ρόλο του πιστού υπηρέτη όχι μόνο δεν πράττει τα απαραίτητα, αλλά τρομοκρατεί οποιοδήποτε άτομο τολμά να πει ότι ο βασιλιάς… δε φορά ρούχα.

Ο Σεπτέμβρης είναι και μήνας συμβολισμών. Εκείνοι ξεριζώνουν δια της βίας από το κέντρο της πλατείας το άγαλμα των 3 ερώτων, τυλίγοντας τα σύμβολα και την ιστορία σε ένα βρόμικο σεντόνι. 4.500 άνθρωποι, όμως, πλημμυρίζουν την Πατησίων και τη γειτονιά των Εξαρχείων και σαν ορμητικό ποτάμι διαδηλώνουν δυναμικά. Αυτοί διαμορφώνουν την ιστορία και όχι μόνο δεν έχουν πει την τελευταία λέξη, αλλά είναι έτοιμοι και έτοιμες να τη γράψουν όπως τους αξίζει.

Επισκεφθείτε το ιστολόγιο της Ανοιχτής Συνέλευσης «Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων»

 

Διαβάστε επίσης

Το τραγούδι-ύμνο κατά των γυναικοκτονιών στο Μεξικό ερμήνευσαν θηλυκότητες της Ανοιχτής Ορχήστρας

Πηγή: www.rosa.gr Το “Canción sin Miedo” της Vivir Quintana αποτελεί ένα τραγούδι-ύμνο…

Με την ανεξάρτητη δημοσιογραφία – ενάντια στις SLAPP των εταιρειών

Η ελευθερία της ενημέρωσης βρίσκεται αυτές τις μέρες στο στόχαστρο, θυμίζοντάς μας…