Αγαπημένοι, αγαπημένες και αγαπημένα μου, έπειτα από είκοσι χρόνια απουσίας μου από τα αστρολογικά δρώμενα της Ελλάδας, είμαι και πάλι μαζί σας για δύο λόγους: Ο πρώτος, επειδή πλέον η πρόβλεψη των εξελίξεων στον πλανήτη μας απαιτεί πολύ περισσότερο τη συνδρομή των διαπλανητικών δυνάμεων και, ο δεύτερος, γιατί στο νέο μέσο στο οποίο θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου, το site Κόκκινο και Μαύρο, συμμετέχουν πρόσωπα ο αστρολογικός χάρτης των οποίων αποτελεί εξαιρετική διανοητική πρόκληση όχι μόνο για τους επιστήμονες του Στερεώματος, αλλά και για κάθε νουνεχή άνθρωπο. Τις αστρολογικές προβλέψεις θα συνοδεύουν απαντήσεις σε επιστολές αναγνωστριών-στών, με την παράκληση να συνοδεύονται με την ημερομηνία και την ώρα γέννησής τους. Επέλεξα να διατηρήσω την επιγραφή της στήλης «Καρδούλες και σφυροδρεπανάκια», που είχε προ εικοσαετίας η αντίστοιχη στην αγαπημένη Εποχή, επειδή, ως αριστερός αστρολόγος, επιμένω ότι τη ζωή των ανθρώπων εκτός από την κίνηση των πλανητών την επηρεάζει καταλυτικά η πάλη των τάξεων – μια σύνθεση, θα έλεγα, της Κριτικής στην Πολιτική Οικονομία του Μαρξ με το Ένα παιδί μετράει τα άστρα του Λουντέμη.

 

ΚΡΙΟΣ 21/3 – 19/4

Αγαπητοί Κριοί, αξιοποιήστε τον Ερμή στον Υδροχόο για να ενισχύσετε τους δεσμούς σας με ανθρώπους που συνεργάζεστε. Ιδιαίτερα αν δουλεύετε στον επισφαλή ιδιωτικό τομέα, είναι κατάλληλη στιγμή να προβείτε σε συλλογικές κινήσεις διεκδίκησης των συμφερόντων σας. Ενισχυτικό του αγωνιστικού σας φρονήματος σίγουρα θα είναι το γεγονός ότι από τη Σελήνη του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το Κινέζικο Ωροσκόπιο, έχουμε εισέλθει στο Έτος της Τίγρης που ευνοεί τους τολμηρούς και ευκίνητους. Είναι βέβαιο ότι η Πανσέληνος στον Λέοντα προωθεί την ερωτική ζωή σας, προσέξτε όμως την απότομη μετάβαση από την επιφυλακτικότητα στην επιπολαιότητα. Τέλος, ο Ήλιος από τους Ιχθύς απαιτεί από εσάς να θωρακίσετε την υγεία σας από εμμονές και ιδεοληψίες.

ΤΑΥΡΟΣ 20/4 – 20/5

Ο Ερμής στον Υδροχόο ενισχύει το ομαδικό πνεύμα, που σε γενικές γραμμές διαθέτετε, αναμετρηθείτε όμως με το συντηρητισμό και την αδιαλλαξία σας. Ιδιαίτερα όσοι-ες πολιτεύεστε καθ’ οιονδήποτε τρόπο αναρωτηθείτε μήπως η ακαμψία σας, αντί να προστατεύει τις αρχές σας, τις καθιστά ακατάληκτες. Παρορμητικοί Ταύροι, προσέξτε ιδιαίτερα την Πανσέληνο στον Λέοντα, καραδοκούν άγονες και οδυνηρές αναστατώσεις όχι μόνο στο συναισθηματικό τομέα, αλλά στο σύνολο των κοινωνικών σχέσεων. Ο Ήλιος στους Ιχθύς είναι σαφώς ευοίωνος για σας τόσο στην υγεία όσο και στην εργασία, με έμφαση στην πρόληψη και την οργάνωση. Γενικότερα, πάντως, οφείλω να τονίσω στους Ταύρους ότι η συναστρία τους ευνοεί τη συνάντηση με φίλους και ομοϊδεάτες, ακόμα και αν ο εγωισμός τούς κάνει επιρρεπείς στην κολακεία.

ΔΙΔΥΜΟΙ 21/5 – 21/6

Δίδυμοι, είστε σε πολύ καλή φάση. Εκμεταλλευτείτε τη συνάντηση Ερμή – Υδροχόου για να ενισχύσετε τις γνώσεις και τις πνευματικές αναζητήσεις σας, τη στενότερη επαφή με πρόσωπα του ευρύτερου περιβάλλοντός σας. Δεν θα σας πρότεινα όμως η προαναφερόμενη αισιοδοξία να σας εξωθήσει σε επιπόλαιες κινήσεις, ιδιαίτερα στα οικονομικά σας, γιατί η Πανσέληνος στον Λέοντα και η Δημοσιονομική Πολιτική μάλλον θα σας αντιμετωπίσουν χωρίς επιείκεια. Στον έρωτα οπωσδήποτε πρέπει να περιορίσετε τον παραδοσιακό διχασμό σας, να συγκεντρωθείτε και, επιτέλους, να δεσμευτείτε. Ο Ήλιος στους Ιχθύς ευνοεί την εργασιακή σας εξέλιξη, αλλά προσέξτε να επικρατήσει το συνεργατικό μέρος του ζωδίου σας και όχι το διπολικό ανταγωνιστικό και γίνετε καριερίστας και μαλάκας. Ως προς την υγεία, επιτέλους εμβολιαστείτε, δεν κινδυνεύει η αυτοδιάθεση του σώματός σας από την κοινωνική αλληλεγγύη.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 22/6 – 22/7

Καρκίνοι, εύγε, έχετε στον έρωτα τις πλέον ευοίωνες προοπτικές από όλα τα ζώδια. Ερωτευτείτε, λοιπόν, και διασκεδάστε, προσέξτε βέβαια να μην πληγωθείτε και να μην πληγώσετε άλλους. Φευ, τόσο ο Ερμής στον Υδροχόο όσο και η Πανσέληνος στον Λέοντα προοιωνίζονται οικονομική δυσπραγία, αλλά μη μασάτε, η φτώχεια θέλει καλοπέραση. Εξάλλου, μαζί με τις προαναφερόμενες επιτυχίες σας στον έρωτα, ο Ήλιος από τους Ιχθύς αυξάνει την αισιοδοξία και την κοινωνικότητά σας. Η υγεία σας έχει καλή πρόγνωση με μία προϋπόθεση: Περπατάτε αντιστρόφως ανάλογα από όσο τρώτε. Αν είστε αστυνομικός είναι η καταλληλότερη στιγμή να παραιτηθείτε από την υπηρεσία, αφού δεν αντέχετε άλλο να ταπεινώνεστε και για να το ξεπερνάτε να ταπεινώνετε άλλους. Βιαστείτε όμως, στο Κινέζικο Ωροσκόπιο η φετινή Τίγρη είναι σχετικά επιεικής για τους μανδαρίνους, αλλά ο ακολουθών Λαγός το 2023 θα αποβεί ανάλγητος.

ΛΕΩΝ 23/7 – 23/8

Με τον Υδροχόο να υποδέχεται τον Ερμή αυξάνονται οι επιτυχίες της διπλωματικότητάς σας σε ποικίλους τομείς. Θα τη χρειαστείτε οπωσδήποτε στις διαπροσωπικές σχέσεις σας όπου, με τη συνέργεια της Πανσελήνου στο ζώδιό σας, σας κατακλύζουν εμμονές και φοβίες, που σας οδηγούν σε παράλυση. Συγγνώμη, αλλά μου θυμίζετε, επί το εντιμότερον βεβαίως, τον Κύπριο Πρόεδρο Αναστασιάδη: διπλωματικότατος στα «χρυσά διαβατήρια», ακίνητος και κομπλεξάρας στο Κυπριακό. Εν πάση περιπτώσει, μην ξεχνάτε πως είστε λέοντες, οπότε μη συμπεριφέρεστε σαν τρομαγμένα γατάκια. Αν τώρα είστε στέλεχος του «επιτελικού κράτους», δυστυχώς ανήκετε στο ακαταλληλότερο ζώδιο τη χειρότερη στιγμή: Ανετότατα μετατρέπετε τη διπλωματικότητα σε υποκρισία και τις προκαταλήψεις σας σε αλαζονεία. Στον έρωτα συνεχίζει να σας ταλανίζει η δυσπραγία, που επιτείνει ο Ήλιος στους Ιχθύς, και μια αντίστοιχη ψυχοσωματική δυσκοιλιότητα υπονομεύει την υγεία σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ 24/8 – 22/9

Παρθένες μου, ακολουθείτε τους Καρκίνους σε ερωτικές επιδόσεις, αλλά φοβάμαι ότι τείνετε να τους μιμηθείτε σε οικονομική δυσπραγία. Νέοι έρωτες, λοιπόν, θα ομορφύνουν τη ζωή σας, ενώ η ευστροφία σας και ο Ερμής στον Υδροχόο θα σας βοηθήσουν να επιλύσετε προβλήματα σχετικά με την εργασία σας. Προφυλαχθείτε, πάντως, από τη συνάντηση της Πανσελήνου με τον Λέοντα γιατί θα επιβαρύνει τα άγχη σας. Αξιοποιήστε, λοιπόν, τον Ήλιο στους Ιχθύς για να ανεβάσετε την αυτοπεποίθησή σας και ενισχύστε την υγεία σας. Αν είστε φεμινίστριες, έχετε κάθε λόγο να είστε ικανοποιημένες με τις επιδόσεις σας και η Τίγρη του Κινέζικου Ωροσκοπίου σάς επιφυλάσσει μεγάλες επιτυχίες. Σε γενικές γραμμές, οι Παρθένοι, με μια από τις καλύτερες ζωδιακές ισορροπίες έρωτα, υγείας και εργασίας, έχουν ευοίωνες προοπτικές, αρκεί να χαλιναγωγούν κάπως τους εσωτερικούς τους δαίμονες.

ΖΥΓΟΣ 23/9 – 22/10

Ο Ερμής στον Υδροχόο τονώνει την, ούτως ή άλλως, μεγάλη αυτοπεποίθησή σας. Αποφύγετε όμως τις υπερβολές, ιδιαίτερα στο ερωτικό πεδίο. Στο κάτω κάτω έχετε ταλέντα, αλλά δεν είστε Το Ταλέντο· μη γίνετε νούμερο. Πάντως, η Πανσέληνος στον Λέοντα σας δίνει την ευκαιρία να μετασχηματίσετε την προαναφερθείσα τάση σας για υπερβολή σε ευθυκρισία και εργατικότητα. Τούτων δοθέντων, ιδιαίτερα αν είστε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μετριάστε τη νευρωσική καταγγελιολογία και προσπαθήστε να αποδείξετε πως ό,τι λέτε το εννοείτε. Είναι προφανές ότι δεν σας λείπουν η φιλοδοξία και το ταπεραμέντο, η αυτογνωσία και το ομαδικό πνεύμα σας αμφισβητούνται. Ο Ήλιος στους Ιχθύς προσφέρει αυτή την περίοδο μια καλή ευκαιρία στους Ζυγούς να ενισχύσουν την ήδη καλή υγεία τους με άσκηση και ζωηρό σεξάκι. Τούτο βέβαια να μην αποτρέψει τους μεγαλύτερους από τις συχνές ιατρικές εξετάσεις τους.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ 23/10 – 22/11

Σκορπιοί μου, έχω καλά νέα: Ο Ερμής στον Υδροχόο φέρνει νέους έρωτες που θα σας ενθουσιάσουν, αλλά και στους δεσμευμένους προσφέρει μεγαλόψυχα ευκαιρίες για ανανέωση της σχέσης τους. Βέβαια, συν Αθηνά και χείρα κίνει… Επίσης, και η Πανσέληνος στον Λέοντα μπορεί να σας ευνοήσει σε επαγγελματικά και οικογενειακά ζητήματα υπό τον όρο να αναμετρηθείτε με τον παρορμητισμό και την ξεροκεφαλιά σας. Ο Ήλιος στους Ιχθύς ενισχύει περαιτέρω το δυναμισμό και την αυτοπεποίθησή σας και προστατεύει την καλή υγεία σας, εφόσον βέβαια την προστατεύετε και εσείς, ιδίως από εξαρτησιογόνες υπερβολές. Ωστόσο, παρ’ όλες τις ευνοϊκές προβλέψεις μου για τους Σκορπιούς, έχω επιφυλάξεις για τους ακροαριστερούς-ές και αναρχικούς-ές του εν λόγω ζωδίου: Ιδιαίτερα η συνάντηση της Πανσελήνου με τον Λέοντα εγκυμονεί κινδύνους καθήλωσής τους στην αυτάρκεια και την αυτοαναφορικότητα.

ΤΟΞΟΤΗΣ 23/11 – 21/12

Αγαπητοί Τοξότες, για έναν ακόμα μήνα καλείστε να αναμετρηθείτε με τις αντιφάσεις σας. Ενώ ο Ερμής στον Υδροχόο σας προσφέρει ευκαιρίες εξωστρέφειας και συνεργατικότητας, η Πανσέληνος στον Λέοντα σας προειδοποιεί να είστε επιφυλακτικοί απέναντι στην κολακεία και τη χειριστικότητα των άλλων, τρελαίνοντάς σας ταυτόχρονα με τις πιέσεις της να εγκαταλείψετε τις ανασφάλειες και τους φόβους σας. Τι να κάνουμε, Τοξότες μου, ζώδια είναι αυτά… Ο δε Ήλιος στους Ιχθύς, βοηθούσης της πανδημικής χλαπάτσας, σας προσφέρει μια πύρρεια ανακούφιση ωθώντας σας στην οικογένεια. Σε αυτό το σημείο το ωροσκόπιο είναι για το ζώδιό σας κατηγορηματικό: Παροξύνονται όλες οι τάσεις αναδίπλωσης, ταυτοτικές, κοινοτιστικές κ.λπ., από τον ισλαμικό φονταμενταλισμό και τη Χριστιανική Ευρώπη μέχρι το ΝΑΡ και το ΚΚΕ. Κατά τα άλλα, αν διατηρήσετε σώας τας φρένας σας, στον έρωτα και την εργασία δεν θα τα πάτε άσχημα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 22/12 – 19/1

Ο Ερμής στον Υδροχόο, αν είστε ευκατάστατοι, προοιωνίζεται προσοδοφόρο οικονομικό μέλλον, αν είστε φτωχοί, ίσως πάρετε μια ανάσα. Στα ερωτικά σας, η Πανσέληνος στον Λέοντα είναι αυστηρή μαζί σας και, μεταξύ μας, κάπως απαυδισμένη: Τελειώνετε με τα παιχνίδια ελέγχου και εξουσίας στις σχέσεις σας, λόγω ανασφάλειας, γίνεστε κουραστικοί και γελοίοι. Αξιοποιήστε, επιτέλους, τη θετική ενέργεια του Ήλιου από τους Ιχθύς και κάποιες, ίσως δυσδιάκριτες, αρετές σας για να περάσετε όμορφα με τους γύρω σας και να χαρείτε την καλή σωματική υγεία σας, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ψυχική. Επανερχόμενος στην ανασφαλή εμμονή σας στην εξουσία, καθώς αποτελεί σημείο αιχμής του ζωδίου σας, οφείλω να σας τονίσω, ότι παρά την ικανοποίηση που προσφέρει, ενέχει σοβαρούς κινδύνους τόσο για την ανθρώπινη υπόσταση όσο και για τον πλανήτη συνολικά – μην ακούτε ότι οι Αμαζόνες απώλεσαν μόνο ένα στήθος για αυτή.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 20/1 – 19/2

Υδροχόοι, προσοχή! Τα άστρα σάς επιφυλάσσουν και ευκαιρίες και κινδύνους. Η φορά των πραγμάτων θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την ψυχραιμία και την έλλειψη αυταπατών που θα επιδείξετε. Πιο συγκεκριμένα: Ο Ερμής περνώντας από το ζώδιό σας σας βγάζει από την εσωστρέφεια, αλλά ίσως σας εξωθήσει σε επιπόλαιες κινήσεις. Ταυτόχρονα, η Πανσέληνος στον Λέοντα ευνοεί μεν τα ερωτικά σας ανοίγματα, αλλά μειώνει την ευθυκρισία σας. Με εννοείτε; Έτσι, ενώ ο Ήλιος από τους Ιχθύς σας βοηθάει να ικανοποιήσετε τις υλικές και συναισθηματικές ανάγκες σας, η προαναφερθείσα αστρική αμφισημία ενδεχομένως να λειτουργήσει ανασταλτικά. Επομένως, ιδιαίτερα αν είστε ανώτερο στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, οφείλετε να λάβετε σοβαρά υπόψη την αυστηρή προειδοποίηση του ζωδίου σας να χαλιναγωγήσετε τις αυταπάτες σας, διότι, εκτός των άλλων, κάποιοι σας τις καλλιεργούν για να ασκούν έλεγχο πάνω σας. Μείνετε στα κυβικά σας λοιπόν…

ΙΧΘΥΕΣ 20/2 – 20/3

Ο Ερμής στον Υδροχόο σάς δίνει λύσεις σε προβλήματα που σας προκαλούν άγχος, αλλά η Πανσέληνος στον Λέοντα σας προειδοποιεί να μην παρασύρεστε από τους συνεργάτες σας που, αθέλητα ή ηθελημένα, ως επί το πλείστον σας κατευθύνουν λανθασμένα. Η καλύτερη μέθοδος αντιμετώπισης το προηγούμενου είναι να καταπολεμήσετε την τάση σας να συμφωνείτε με ό,τι θέλετε να ακούσετε. Συνεπώς, ενώ ο Ήλιος περνώντας από το ζώδιό σας ενισχύει την αυτοπεποίθηση και το δυναμισμό σας, δεν πρέπει να ξεχνάτε τις προειδοποιήσεις της Πανσελήνου. Ο χειρότερος εχθρός σας είναι ο εαυτό σας και, δυστυχώς, μπορεί να γίνει και εχθρός πολλών άλλων. Με αυτή την έννοια, αν επιδιώκετε να διοικήσετε μεγάλα πλήθη, πολλώ δε μάλλον αν είστε πρωθυπουργός, ξεχάστε την ιδέα πάραυτα. Δεν κάνετε για το άθλημα. Είστε καταστροφή. Προφανώς, έχετε προσόντα, αλλά διαφορετικού τύπου: Διαθέτετε οικογενειακή παράδοση, χρήμα, διασυνδέσεις, συνειδησιακή ευλυγισία, αλλά, προς Θεού, είστε ακατάλληλος διά ενηλίκους.

————————<💌💌💌>————————

Αστροφεγγιά

Απαντήσεις σε γράμματα αναγνωστών μας

 

Θλιμμένη Αραχνούλα

Καλή μου Αραχνούλα, διάβασα με ενδιαφέρον και συγκίνηση το γραμματάκι σου, καταλαβαίνω το αδιέξοδό σου, αλλά διαφωνώ με τα συμπεράσματά σου. Όχι, Αραχνούλα, ο λατρεμένος Μύγος σου δεν σε αποφεύγει επειδή σε περιφρονεί, αλλά γιατί σε φοβάται. Φοβάται ότι θα εγκλωβιστεί στη σχέση σας με κακό τέλος για αυτόν. Νομίζω, κοριτσάκι μου, πως δεν πρόκειται για τη συνήθη δειλία των αρσενικών απέναντι στην κατάθεση συναισθημάτων και στη δέσμευση, αλλά για κάτι πιο βαθύ. Μάλλον δεν ταιριάζετε με τον Μύγο.

Αετός χωρίς φτερά

Αγαπητέ Αετέ, ακόμη και οι αετοί υφίστανται την υλική φθορά. Όπως κατάλαβα από το γράμμα σου, έχεις τα χρονάκια σου και το μοιραίο εκείνο βράδυ είχες καταναλώσει ουκ ολίγο αλκοόλ. Αναμφίβολα είσαι γοητευτικός και η σαγηνευτική 35άχρονη ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά σου. Όταν όμως ήρθε η στιγμή να πραγματοποιηθεί το «ωραίο έργο», όπως έλεγε και ο εθνικός ύμνος της πάλαι ποτέ Τσεχοσλοβακίας, εσύ ενώ επιχειρούσες με μια ασταθή στύση κατέληξες σε ολέθρια πτήση. Κοίτα, Αετέ μου, μην νιώθεις ξεπουπουλιασμένος, ούτε να ξεπατωθείς στα βιάγκρα, συγκεντρώσου, συμφιλιώσου με τον εαυτό σου και πέρα από το πουλί σου σκέψου την αισθητική και την ευπρέπεια.

Ανυπότακτος

Φίλε Ανυπότακτε, με έχεις κάπως μπερδέψει. Από τη μία, μου γράφεις ότι είσαι οργισμένος με όλους αυτούς που εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού σαν πρόβατα και δεν βγαίνουν στο δρόμο ενάντια στη βιογενετική τρομοκρατία και, από την άλλη, δηλώνεις πως είσαι έτοιμος να ξανακλειστείς στο σπίτι σου στο οποίο ήσουν επί πολλά έτη, γιατί δεν αξίζει να αγωνίζεσαι. Να αντιπαραθέσεις δηλαδή στη μια καραντίνα μια άλλη. Τι να σου πω, Ανυπότακτε, αφού δεν μπορείς να διορίσεις άλλο λαό, κάνε το. Βέβαια, αν μου επιτρέπεις μια ιδέα, μπορείς να εμβολιαστείς και μαζί με πολλά πρόβατα να συμμετέχεις σε εκδηλώσεις και διαδηλώσεις για τη φτώχεια, το ρατσισμό και άλλα όχι βιογενετικά, αλλά ανθρώπινα.

 

Διαβάστε επίσης

Δίκη Πολύκαρπου Γεωργιάδη: μια κακόγουστη φάρσα της «Αντιτρομοκρατικής»

Ενάμιση χρόνο πριν, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020, ο αγωνιστής Πολύκαρπος Γεωργιάδης…

Η Ίμπιζα κάποτε έμοιαζε με μια από τις Σποράδες… Αυτή την παραοικονομία θέλουμε;

Το κείμενο το «αλιεύσαμε» από τον τοίχο της Iris Lykourioti στο Facebook.…