Χρυσούλια μου, γεια σας. Είμαι και πάλι εδώ, στο μηνιάτικο ραντεβού μας. Νιώθω κάπως ανήσυχος γι’ αυτόν το μήνα, όχι τόσο για τον καθέναν και την καθεμία ξεχωριστά, όσο για όλους μαζί. Όπως σας είπα όταν αρχίσαμε αυτήν τη συνεργασία, είμαι αριστερός-υλιστής αστρολόγος, οπότε διαβάζω τις επιρροές των πλανητών με υλιστικό και γήινο τρόπο. Έτσι, λοιπόν, οι μόνοι πλανήτες που έχουν τα κέφια τους αυτή την περίοδο είναι ο θεός του πολέμου Άρης (μπρρρ…) και ο θεός του εμπορίου Ερμής (και πάλι μπρρρ…) – αν είστε έμποροι όπλων ή πετρελαιάδες εντάξει, οι υπόλοιπες/οι θα ζοριστείτε. Ελπίζω το εξάγωνο Ερμή – Ουρανού να μας βοηθήσει να βρούμε ατομικά προσοδοφόρες, αλλά όχι κοινωνικά καταστροφικές λύσεις. Οπότε μην τσιμπάτε σε πολεμολάγνες κραυγές, η Πανσέληνος τονίζει με λαμπρότητα ότι όλοι οι πρόσφυγες είναι ανέστιοι και πλάνητες, όχι μόνο οι λευκοί και Ευρωπαίοι.

Νίκος Γιαννόπουλος

***

ΚΡΙΟΣ 21/3 – 19/4

Κριάρια μου, προσοχή και συγκρατημένη αισιοδοξία! Με τον Ερμή από τους Ιχθύς, έχετε κάποια περιθώρια να ρυθμίσετε τα επαγγελματικά και τα οικονομικά σας, αλλά μην είστε αφελείς, η τιμή του ηλεκτρικού που ανεβαίνει στον… Ερμή δεν αντιμετωπίζεται με πετρελαιόλαμπες, αλλά με κινητοποιήσεις. Για τα της υγείας σας, η σοφή Πανσέληνος προειδοποιεί να μην ξεχνάμε ότι δεν έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό, παρ’ όσα λένε οι ανέμελοι λάτρεις του τουρισμού. Αντίθετα, στον έρωτα η τσαχπίνα Πανσέληνος συνιστά ανεμελιά και χαλάρωση.

ΤΑΥΡΟΣ 20/4 – 20/5

Χμ, ταυράκια μου, μάλλον θα δυσκολευτείτε ευχάριστα ή θα διευκολυνθείτε με δυσκολίες, δεν είμαι σίγουρος, εξαρτάται και από σας. Ο Ερμής από τους Ιχθύς ευνοεί λύσεις σε διάφορα προβλήματά σας, αλλά ευνοεί και (επιτρέψτε μου…) τις πιο αισχροκερδείς πλευρές του χαρακτήρα σας, οι οποίες δεν σας τιμούν. Ταυτόχρονα, η Πανσέληνος στην Παρθένο διευκολύνει τα ερωτικά σας, με τον όρο ότι θα περιορίσετε την αλαζονεία και τη λαγνεία σας. Δύσκολο, ε; Αν είστε στο ΜΕΡΑ 25, έφτασε ο καιρός να αναρωτηθείτε αν είστε σε αριστερό κόμμα ή σε κόμμα-στούντιο με νάρκισσο παρουσιαστή.

ΔΙΔΥΜΟΙ 21/5 – 21/6

Αγαπητοί Δίδυμοι, προσοχή! Ο Ερμής στους Ιχθύς σάς προωθεί στα επαγγελματικά και παράλληλα σας παγιδεύει. Κυριολεκτικά παροξύνει δουλοπρεπείς πλευρές σας που σας καθιστούν οσφυοκάμπτη απέναντι στον εργοδότη σας και ανταγωνιστικό έναντι των συναδέλφων σας. Αξιοποιήστε, λοιπόν, την Πανσέληνο στην Παρθένο για μια, όσο γίνεται, πιο ισορροπημένη επαγγελματική και συναισθηματική ζωή. Επίσης, δεν χρειάζεται να λυσσάτε με τον –όντως– σατράπη Πούτιν και να ξεχνάτε την υποκρισία των δυτικών φίλων σας. Δίδυμοι είστε, όχι διχασμένες προσωπικότητες, θυμηθείτε το Ιράκ.

                                                    ΚΑΡΚΙΝΟΣ 22/6 – 22/7

Καρκινάκια, μην κάνετε τον ψόφιο κοριό. Εντάξει, είστε ευνοημένο ζώδιο και από τον Ερμή στους Ιχθύς και από την Πανσέληνο στην Παρθένο τόσο στα επαγγελματικά και την υγεία όσο και στα ερωτικά. Αυτός όμως δεν είναι λόγος για να είστε ασυνεπείς στα πρώτα, αναβλητικοί στη δεύτερη και άστατοι στα τρίτα. Ιδιαίτερα αν είστε ΣΥΡΙΖΑ, κόψτε την πλάκα. Δεν είναι δυνατό να ουρλιάζετε –δικαίως– για τις χοντρομαλακίες του Κούλη και να επιδιώκετε να τον διώξετε μετατρέποντας το κόμμα σας σε ιππόδρομο οπαδών με ηγέτη τον μεταβυζαντινό Αλέξιο τον Δίγλωσσο.

ΛΕΩΝ 23/7 – 23/8

Μικροί μου Λέοντες, αυτό τον καιρό είστε κάπως κουνελάκια. Ο Ερμής από τους Ιχθύς σας δυσκολεύει να εκφράσετε επιθυμίες και ανάγκες, ενώ ταυτόχρονα η Πανσέληνος μεγαλώνει τις αμφιβολίες σας και σας πιέζει να αναθεωρήσετε τις αξίες σας. Μην το βάζετε όμως κάτω, ίσως το εξάγωνο Ερμή – Ουρανού σας βοηθήσει να βρείτε μια ισορροπία μεταξύ αβεβαιότητας και δημιουργικότητας. Πάντως, οι μόνοι Λέοντες που τιμούν, σε πλανητικό πεδίο, το ζώδιό τους, είναι τα μέλη του ΚΚΕ, τα οποία αντικρίζουν με τη σιγουριά γηραιού λέοντος της ερήμου Καλαχάρι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ 24/8 – 22/9

Παρθένες μου, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα από τον προηγούμενο μήνα. Αν εξαιρέσουμε τα ερωτικά που πάνε φυσέκι, αρκεί βέβαια να διατηρείτε κάποιες επιφυλάξεις και να χαλιναγωγείτε τα ένστικτά σας, οι υπόλοιποι τομείς, ιδιαίτερα η καριέρα, βαίνουν μάλλον μπίζουλα. Κοιτάξτε, Παρθένες μου, ο ενθουσιασμός είναι ζωογόνος, πλην όμως μπορεί να οδηγήσει σε ψευδείς εικόνες. Σε ό,τι αφορά τις ειδικές προβλέψεις μου, τα μέλη του ΚΙΝΑΛ πρέπει να αναλογιστούν σοβαρά πως με πορδές δεν βάφονται αυγά: Εντάξει, η νεότητα του αρχηγού, ΟΚ η υπευθυνότητα, αλλά oύτε δεξιά ούτε αριστερά είναι θλιβερή πολιτική.

ΖΥΓΟΣ 23/9 – 22/10

Ζυγοί μου, του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υποφέρει (λέμε τώρα…), γι’ αυτό και εσείς επείγει να μαλακώσετε και να γλυκάνετε. Συχνά γίνεστε αφόρητοι. Τόσο ο Ερμής στους Ιχθύς όσο και η Πανσέληνος στην Παρθένο εντείνουν τις επικρίσεις και την γκρίνια, τις συναισθηματικές φορτίσεις και τη ζήλια σας. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει ελπίδα. Όχι μόνο το εξάγωνο Ερμή – Ουρανού ευνοεί την ενδοσκόπηση και την ψυχραιμία, αλλά μην ξεχνάτε ότι η κίνηση των άστρων επηρεάζει τη ζωή των ανθρώπων, δεν την καθορίζει. Άρα, από εσάς εξαρτάται να μην πάτε άσχημα, αν δεν πάτε χάλια. Προσέξτε ιδιαίτερα την υγεία σας. Αν βαριέστε να περπατάτε μόνοι σας, επιλέξτε τις διαδηλώσεις – κάνουν καλό στη σωματική και την ψυχική υγεία.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ 23/10 – 22/11

Σκορπιοί και Σκορπίνες μου, είστε μακράν το πιο ευνοημένο ζώδιο του μήνα. Ιδιαίτερα στον έρωτα σκίζετε. Νέοι έρωτες έρχονται που σας ενθουσιάζουν με τον τρόπο σκέψης και τη φιλοσοφία τους. Βέβαια, φροντίστε να τους ενθουσιάσετε και εσείς αποφεύγοντας τις συνήθεις υπερβολές και ξεροκεφαλιές σας. Όμως, και στους άλλους τομείς της ζωής σας, ο Ερμής, οι Ιχθύες, η Πανσέληνος και η Παρθένος συνωμοτούν για χάρη σας. Αποφύγετε, ωστόσο, να βάζετε ανέφικτους στόχους γιατί υπονομεύουν τη χαρά σας και σας κάνουν δυσάρεστους στους γύρω σας. Επίσης, αν είστε μέλη του «επιτελικού κράτους», μην καβαλάτε το καλάμι και νομίζετε πως είστε ισόβιοι.

ΤΟΞΟΤΗΣ 23/11 – 21/12

Φίλοι μου Τοξότες, έχω μέτρια νέα: καλούτσικα στα αισθηματικά και την υγεία, προβληματικά στα οικονομικά και τα επαγγελματικά. Μην παρατάτε όμως τα βέλη σας, αλλά και μην τα πετάτε άστοχα. Ο Ερμής από τους Ιχθύς σας προσφέρει τις αναγκαίες κατανόηση και ευελιξία για την επίλυση διάφορων προβλημάτων, η δε Πανσέληνος στην Παρθένο μάλλον σας δίνει τη δυνατότητα για επιτυχή διευθέτηση προσωπικών και οικογενειακών υποθέσεων. Εντάξει, δεν θα πρόκειται για περιφανή νίκη, αλλά για μια αξιοπρεπή εκτός έδρας ισοπαλία. Για εκείνους που ανησυχώ εξαιρετικά είναι οι μη Ευρωπαίοι και λευκοί Τοξότες πρόσφυγες πολέμου, που όχι μόνο δεν διαθέτουν κανένα βέλος, αλλά δέχονται πλείστα στο Αιγαίο και στον Έβρο.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 22/12 – 19/1

Αιγοκεράκια μου, μια χαρά τα πάτε. Τόσο ο Ερμής και οι Ιχθύς όσο και η Πανσέληνος στην Παρθένο ιδιαίτερα στα πεδία των γνωριμιών, των ταξιδιών, της φιλίας και της αγάπης σάς φέρονται πλουσιοπάροχα. Προσέξτε μόνο μην επαφίεστε στη ρουτίνα και αφήνετε αναξιοποίητες ευκαιρίες για ανανέωση. Θέλω να επιστήσω, τέλος, την προσοχή σε εκείνους τους Αιγόκερους που –συχνά δικαιολογημένα– αγανακτούν με πλευρές της ζωής τους, αλλά –συνήθως αδικαιολόγητα– απαξιώνουν τις εναλλακτικές που τους προσφέρονται, συμπεριφερόμενοι μάλιστα δυσάρεστα στους ανθρώπους οι οποίοι τους τις προτείνουν.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 20/1 – 19/2

Υδροχόοι μου, σημαίνω συναγερμό. Ο Ερμής στους Ιχθύς απαιτεί από εσάς να εγκαταλείψετε το πείσμα και την αδιαλλαξία σας μήπως κατορθώσετε να αντιμετωπίσετε τα οξύτατα οικονομικά προβλήματά σας. Ταυτόχρονα, η Πανσέληνος στην Παρθένο επιμένει ότι αν δεν αναμετρηθείτε με την αντίστροφη δέσμη των ελαττωμάτων σας, το φόβο και την ανασφάλεια, ιδιαίτερα στα ερωτικά σας θα τα κάνετε μαντάρα. Πάντως, οι Υδροχόοι μέλη του ΝΑΡ μπορούν να συνδυάσουν διαλεκτικά τα προαναφερθέντα ελαττώματα αναβαθμίζοντας την υπερβατική πορεία τους προς το λαμπρό, αν και όχι ορατό, μέλλον.

ΙΧΘΥΕΣ 20/2 – 20/3

Αγαπημένα ψαράκια, προτείνω αισιοδοξία συνδυασμένη με περισυλλογή. Εξηγούμαι: Ο Ερμής σας βγάζει από την εσωστρέφεια και αυξάνει την εκδηλωτικότητά σας, αλλά επειδή είστε ασυνήθιστοι μπορεί να παρασυρθείτε σε απερισκεψίες. Παράλληλα, η Πανσέληνος στην Παρθένο ενισχύει τη διάθεσή σας να αντιμετωπίσετε χρονίζουσες εκκρεμότητές σας, ταυτόχρονα όμως σας κάνει πιο ευάλωτους απέναντι σε πρόσωπα που θα χρειαστείτε για να τις αντιμετωπίσετε. Επιστρατεύστε το μοναδικό προσόν σας της στωικότητας. Ιδιαίτερα τα μέλη του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, απαλλασσόμενα από το βραχνά της εσωστρέφειας, πρέπει να αποφύγουν την ενέδρα της απερίσκεπτης διάχυσης. Μάλλον πρέπει να καλλιεργήσουν το κληρονομικό ταλέντο τους της εργώδους αναμονής.

 

ΑΣΤΡΟΦΕΓΓΙΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Άβουλος

Φιλαράκο μου, δεν συμφωνώ με τον αυτοχαρακτηρισμό σου. Από όσα μου γράφεις συμπεραίνω ότι μάλλον είσαι πολύβουλος: Σου αρέσουν πολλά κορίτσια, ενδιαφέρεσαι για διάφορα επαγγέλματα, δεν ξέρεις σε ποιο από τα χόμπι που σε εξιτάρουν να αφοσιωθείς… Βέβαια, με τόση διάχυση ενδιαφερόντων, είναι φυσικό να μη συγκεντρώνεσαι. Συγγνώμη, αλλά μου θυμίζεις τον Κόκορα του Αρκά που φαντασιωνόταν αλλεπάλληλες ερωτικές παρτενέρ μέχρι που ξενέρωνε. Εκείνο που σου χρειάζεται είναι να συγκροτήσεις τις επιθυμίες σου, να μην είσαι τεμπέλης και να οργανώσεις τη βούλησή σου.

Αποδιοπομπαίος τράγος

Τράγε, τα παραλές και μάλλον σου αρέσει να ρίχνεις τις ευθύνες στους άλλους. Είσαι ανεμβολίαστος υγειονομικός σε διαθεσιμότητα και αγανακτείς με τους συναδέλφους σου γιατί δεν σε σκέφτονται και δεν σε υποστηρίζουν. Γιατί εσύ τους νοιάζεσαι, πολλώ δε μάλλον τους ασθενείς σου; Ξεκόλλα, Τράγε, εμβολιάσου πριν είναι αργά και σκέψου ότι υπάρχουν πολύ σοβαρότερα πράγματα από την «υποχρεωτικότητα».

Εφιάλτης

Δεν καταλαβαίνω, φίλε μου, πού βρίσκεται ο εφιάλτης. Πνίγεσαι γιατί δεν έχεις ένα ευρώ στην τσέπη σου, αλλά φρικάρεις στην προοπτική να δουλέψεις, δεν σπούδασες επειδή σιχαίνεσαι τα παπαγαλάκια του συστήματος και αγανακτείς με τους γέρους σου γιατί βαρέθηκαν να σε χαρτζιλικώνουν. Κοίταξε, Εφιάλτη, ακόμα και στην πιο ελεύθερη κοινωνία, οι άνθρωποι που βρίσκονται σε αυτό τον πλανήτη μόνο για να τον κοπρίζουν θα είναι δυσάρεστοι και ανεπιθύμητοι.

 

 

Διαβάστε επίσης

Η Ίμπιζα κάποτε έμοιαζε με μια από τις Σποράδες… Αυτή την παραοικονομία θέλουμε;

Το κείμενο το «αλιεύσαμε» από τον τοίχο της Iris Lykourioti στο Facebook.…