Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου ξεκινά η δίκη των 11 συλληφθέντων για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης το Μάρτη του 2021. Ανάμεσα στους είναι ο Άρης Παπαζαχαριουδάκης, μέλος της αναρχικής συλλογικότητας Μασόβκα, και ο Όμηρος Μ., που βασανίστηκαν στο αρχηγείο της ΓΑΔΑ. Με αφορμή τη δίκη της ερχόμενης Δευτέρας, ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης, μίλησε στο Κόκκινο και το Μαύρο: «Η Ελλάδα των αρχών του 21ου αιώνα δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ένα κράτος με πολιτικούς κρατούμενους και βασανιστήρια», λέει μεταξύ άλλων. Η δήλωση έχει ως εξής:

«Στις 10 Οκτωβρίου, την επόμενη Δευτέρα, γίνεται η δίκη για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης.

Μετά τα επεισόδια και το όργιο καταστολής το 2021 στη Νέα Σμύρνη, τρεις άνθρωποι προφυλακίστηκαν για την επίθεση σε αστυνομικό.

Σύμφωνα με μαρτυρίες και στοιχεία, οι άνθρωποι αυτοί προφυλακίστηκαν με ελάχιστες ενδείξεις, έπειτα από παράνομες άρσεις τηλεφωνικών απορρήτων, με κατασκευασμένα αποδεικτικά στοιχεία.

Εμείς δεν έχουμε καμία πρόθεση να παρέμβουμε στο έργο της δικαιοσύνης.

Ωστόσο, είναι χρέος μας, οφείλουμε να σταθούμε απέναντι σε όλες τις πρακτικές αστυνομικής τρομοκρατίας, στις καταγγελίες για βασανιστήρια και παράνομες πρακτικές κατά τη διάρκεια συλλήψεων και προσαγωγών.

Η Ελλάδα των αρχών του 21ου αιώνα δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ένα κράτος με πολιτικούς κρατούμενους και βασανιστήρια, με πρακτικές που μας γυρίζουν πίσω, στα πιο σκοτεινά χρόνια της πρόσφατης ιστορίας μας, με ασύδοτη, εκδικητική αστυνομία και πολιτική ηγεσία που ενθαρρύνει την καταστολή και τη «στρατιωτικοποίηση» των σωμάτων ασφαλείας, που εμφανώς προωθούν και υπερασπίζονται τα συμφέροντα των ολιγαρχών, αντί να καταπολεμούν την εγκληματικότητα».

Διαβάστε επίσης

Το τραγούδι-ύμνο κατά των γυναικοκτονιών στο Μεξικό ερμήνευσαν θηλυκότητες της Ανοιχτής Ορχήστρας

Πηγή: www.rosa.gr Το “Canción sin Miedo” της Vivir Quintana αποτελεί ένα τραγούδι-ύμνο…

23ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας: 1, 2 και 3 Ιουλίου στα Ιλίσια

Ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι αλλάζει Με αυτό το σύνθημα γίνεται…

2ο books n’ beer fest: 3-5 Ιουνίου, πλατεία Πρωτομαγιάς (Πεδίο Άρεως)

Το 2ο books n’ beer fest θα διεξαχθεί στην πλατεία Πρωτομαγιάς (Πεδίο Άρεως) κατά το πρώτο…

Το μετρό στην πλατεία Εξαρχείων μέσο τουριστικοποίησης

Περιδιαβαίνοντας τους δρόμους των Εξαρχείων όσοι και όσες μένουν ή κυκλοφορούν για…