Φωτ. αρχείου από το 19ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ (Ιούλιος 2016)

Ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι αλλάζει

Με αυτό το σύνθημα γίνεται στις 1, 2 και 3 Ιουλίου 2022, στην Πανεπιστημιούπολη των Ιλισίων, το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Μετά δύο χρόνια καραντίνας, θα βρεθούμε πάλι, ελπίζουμε περισσότερες και περισσότεροι από όλα τα προηγούμενα φεστιβάλ, για να αλληλοενημερωθούμε, να συζητήσουμε, να διασκεδάσουμε και να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα του αντιρατσιστικού –και όχι μόνο– κινήματος. Στα δύο χρόνια που μεσολάβησαν, η αντιπροσφυγική/αντιμεταναστευτική πολιτική παροξύνθηκε, καθώς και η ευρύτερη κυβερνητική επίθεση ιδιαίτερα στις εργαζόμενες τάξεις και τη νεολαία.

Είναι, λοιπόν, πολλά αυτά για τα οποία θα συζητήσουμε: για την εργασία, τη στέγη και την κοινωνική ένταξη των μεταναστών-ριών· τις επαναπροωθήσεις των οικονομικών και πολιτικών προσφύγων στα θαλάσσια και τα χερσαία σύνορα· για την κρατική βία και τον κοινωνικό αποκλεισμό που υφίστανται οι Ρομά· για την απογείωση της ακρίβειας και τη φτωχοποίηση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού· για το περιβάλλον και την «πράσινη» λεηλασία του· για την έμφυλη βία, τις γυναικοκτονίες και το #metoo· για την πανδημία, τις πολλαπλές επιπτώσεις της και την επιχειρούμενη διάλυση του ΕΣΥ· για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την καταστροφή της χώρας και την προσφυγοποίηση μεγάλου μέρους των κατοίκων της, τη στρατιωτική εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και την επέκταση του ΝΑΤΟ στη Βόρεια Ευρώπη· για την κρατική καταστολή, το νέο Ποινικό Κώδικα και την κατάσταση στις φυλακές.

Επίσης, θα γίνουν αυτοοργανωμένες συζητήσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις του νερού, τις αυτοκτονίες στο στρατό και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, καθώς και ανοιχτή συνέλευση του Αντιφασιστικού Συντονισμού για το Εφετείο της Χρυσής Αυγής.

Και τις τρεις μέρες του Φεστιβάλ θα λειτουργούν ισάριθμες εξέδρες με έντεχνη, ροκ και χιπ χοπ μουσική, προσφυγικά μουσικοχορευτικά συγκροτήματα, σχήματα μεταναστών β’ και γ’ γενιάς, τσιγγάνικη ορχήστρα και χορό φλαμένκο, καθώς και κάθε νύχτα με ρεμπέτικα συγκροτήματα.  Ακόμα θα υπάρχουν παιδότοπος, θεατρικά και ντοκιμαντέρ, ποικίλες εκθέσεις, βιβλιοπωλεία, περίπτερα πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων και, βεβαίως, μπαρ. Καλά δεν είναι; Μια μεγάλη γιορτή, μια μεγάλη διαδήλωση, που αξίζει να είμαστε όλες και όλοι.

 

Η σελίδα του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ στο facebook

Διαβάστε επίσης

Το τραγούδι-ύμνο κατά των γυναικοκτονιών στο Μεξικό ερμήνευσαν θηλυκότητες της Ανοιχτής Ορχήστρας

Πηγή: www.rosa.gr Το “Canción sin Miedo” της Vivir Quintana αποτελεί ένα τραγούδι-ύμνο…

2ο books n’ beer fest: 3-5 Ιουνίου, πλατεία Πρωτομαγιάς (Πεδίο Άρεως)

Το 2ο books n’ beer fest θα διεξαχθεί στην πλατεία Πρωτομαγιάς (Πεδίο Άρεως) κατά το πρώτο…

Το μετρό στην πλατεία Εξαρχείων μέσο τουριστικοποίησης

Περιδιαβαίνοντας τους δρόμους των Εξαρχείων όσοι και όσες μένουν ή κυκλοφορούν για…

Επιστρέφει το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: 30/6 έως 2 Ιουλίου στο Πάρκο Ξαρχάκου

«Μέσα στα δύο χρόνια καταναγκαστικής απουσίας μας, βιώσαμε αλλεπάλληλες κρίσεις και καταστροφές.…