Το 2ο books n’ beer fest θα διεξαχθεί στην πλατεία Πρωτομαγιάς (Πεδίο Άρεως) κατά το πρώτο ΠΣΚ του Ιουνίου (3, 4 και 5 Ιουνίου 2022). Συγκεκριμένα, την Παρασκευή από τις 15:00 μέχρι τις 22:00 και το Σάββατο και την Κυριακή από τις 11:00 μέχρι τις 22:00.3 μέρες, 63 εκδόσεις, 2 μικροζυθοποιίες, 3 ετικέτες μπίρας, 4 θεματικές, 13 εκδηλώσεις και βιβλιοπαρουσιάσεις, ψιλή κουβέντα και αμέτρητα βαρέλια μπίρας.2o books n' beer fest

***

Η πρώτη ημέρα, Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, έχει θέμα:

«Γυναικοκτονίες και δικαίωμα στη γυναικεία αυτοάμυνα» και περιλαμβάνει εκδηλώσεις και παρουσιάσεις με αφορμή τα παρακάτω πέντε βιβλία:

18:00: Η Ελένα Ξέρει της Κλαούδια Πινιέιρο από τις εκδόσεις Carnivora.

Μιλούν η Ασπασία Καμπύλη (μεταφράστρια και εκδότρια του βιβλίου) και η Πηνελόπη Αλεξίου (κοινωνική ανθρωπολόγος).

18:45: Μια γυναίκα απολογείται της Μαρίας Λούκα από τις εκδόσεις Τόπος.

Μιλούν η Νατάσα Κεφαλληνού (υπεύθυνη επικοινωνίας στο Κέντρο Διοτίμα), η Νιόβη Αναζίκου, (δημοσιογράφος-κινηματογραφίστρια) και η Μαρία Λούκα (συγγραφέας του βιβλίου)

19:30: Έμφυλη βία-Βία κατά των γυναικών, συλλογικό έργο που επιμελήθηκαν οι Ντίνα Βαΐου, Γεωργία Πετράκη και Μαρία Στρατηγάκη από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια.

Μιλούν οι δύο από τις τρεις επιμελήτριες του βιβλίου, Γεωργία Πετράκη και Μαρία Στρατηγάκη (αναπληρώτριες καθηγήτριες στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου).

20:15Καημένε Αθανασόπουλε; του Τάσου Θεοφίλου από τις εκδόσεις red n’ noir.

Μιλούν η Ειρήνη Δαφέρμου (αρχειονόμος, φεμινίστρια και μπαλαρίνα στα Μπολσόι), η Αναστασία Γκόνη-Καραμπότσου (δικηγόρος) και ο Τάσος Θεοφίλου (συγγραφέας του βιβλίου).

21:00: Δέκα μικρές αναρχικές του Ντανιέλ ντε Ρουλέ από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων.

Μιλούν η Ευαγγελία Νάτσικα (ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια) και η Κατερίνα Χαραλαμπάκη (κοινωνιολόγος-ιστορικός).

Η δεύτερη ημέρα, Σάββατο 4 Ιουνίου 2022, έχει θέμα:

«Λατινική Αμερική». Παρουσιάσεις, εκδηλώσεις και ψιλή κουβέντα με αφορμή τρία βιβλία:

19:00: Padre Camilo της Χρύσας Τζιαφέτα από τις εκδόσεις red n’ noir.

Μας μιλούν ο Θανάσης Ν. Παπαθανασίου (διδάκτωρ Θεολογίας), ο Γιώργος Κουτσοδιάκος (συγγραφέας-εκδότης των εκδόσεων Firebrand) και η Χρύσα Τζιαφέτα (συγγραφέας του βιβλίου).

20:00: Καχάμπρε του Αρμάντο Ρομέρο από τις εκδόσεις Τόπος.

Μιλούν η Βικτωρία Κρητικού (καθηγήτρια του Τμήματος Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου), η Νικολέτα Μπούγου (υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου), η Αγαθή Δημητρούκα (μεταφράστρια) και ο Αρμάντο Ρομέρο (συγγραφέας του βιβλίου).

21:00: Χρώματα πολέμου, γκράφικ νόβελ του Άνχελ ντε λα Κάγιε από τις εκδόσεις red n’ noir.

Μιλούν ο Κρίτωνας Ηλιόπουλος (μεταφραστής του βιβλίου), ο Ανδρέας Αποστολίδης (συγγραφέας, σκηνοθέτης και μεταφραστής), η Δανάη Ταχτάρα (μεταφράστρια) και ο Άνχελ ντε λα Κάγιε (δημιουργός του γκράφικ νόβελ).

Η Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, τρίτη και τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, θα μοιραστεί σε δυο θεματικές.

Η πρώτη θεματική έχει τίτλο «Φύλο, φυλή, τραύμα και τάξη» και στο πλαίσιό της θα γίνουν παρουσιάσεις και ψιλή κουβέντα με αφορμή τα βιβλία:

17:00: Ενσώματες εκπτώσεις έμψυχες συντέλειες, σκατένια πάρτι, ποιήματα 2013-2022 της Παγκόσμιας Τζένης /Universal Jenny από τις εκδόσεις RedMarks.

Μιλούν ο Θοδωρής Χιώτης (ποιητής), η Άντζελα Δημητρακάκη (συγγραφέας και ιστορικός τέχνης), η Παυλίνα Μάρβιν (ποιήτρια), η Παρθενόπη Μπουζούρη (ηθοποιός), ενώ την ψιλή κουβέντα συντονίζει η Κατερίνα Σεργίδου (εκδόσεις RedMarks).

18:00: Είμαστε οι απελευθερωτές μας, επιλεγμένα κείμενα του Τζαλίλ Α. Μουντακίμ από τις εκδόσεις Ψηφίδες.

Μιλούν ο Μανόλης Αρκολάκης (ιστορικός) και ο Χρίστος Μάης (μεταφραστής, επιμελητής και εκδότης του βιβλίου)

19:00: Chav του Ντ. Χάντερ από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων.

Μιλά ο Χρήστος Πάνας από τη μεταφραστική ομάδα του Chav.

20:00: Είμαι το τέρας που σας μιλάει του Πωλ Μπ. Πρεθιάδο από τις εκδόσεις Αντίποδες.

Μιλούν ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου (κριτικός κινηματογράφου) και η Έλενα-Όλγα Χρηστίδη (ψυχολόγος).

Η δεύτερη θεματική περιλαμβάνει ενημέρωση από δικηγόρους και δημοσιογράφους για το Εφετείο της υπόθεσης «Χρυσή Αυγή» που θα ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου 2022.

21:00: Συζήτηση με θέμα «#GDtrial: Το Εφετείο της Χρυσής Αυγής. Οι συνέπειες της καταδίκης και η επανάληψη της δίκης σε δεύτερο βαθμό». Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 θα ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό. Μετά από την πρωτόδικη διαδικασία που διήρκεσε πεντέμισι χρόνια κι έληξε τον Οκτώβριο του 2020 με την καταδίκη και φυλάκιση του αρχηγού της ναζιστικής οργάνωσης και των περισσότερων από τα ηγετικά της στελέχη, καθώς και των πυρηναρχών και μελών των ταγμάτων εφόδου Νίκαιας και Περάματος, το Α΄ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων καλείται να επανεξετάσει την υπόθεση. Ενόψει του εφετείου και με τη συμμετοχή δικηγόρων από την υποστήριξη κατηγορίας (πολιτική αγωγή) και του Σημείου για τη Μελέτη και Αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς, το omniatv συντονίζει μια συζήτηση που θα κινηθεί γύρω από τα ερωτήματα: Τι περιλαμβάνει η δευτεροβάθμια εκδίκαση; Ποιες διαφοροποιήσεις μπορούν να προκύψουν σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση; Ποιες συνέπειες είχε η πρωτόδικη απόφαση για την ακροδεξιά στην Ελλάδα; Πώς διαμορφώνεται το κοινωνικό κλίμα ενόψει του εφετείου της Χ.Α.; Τι κατάλαβε και τι δεν κατάλαβε το πολιτικό σύστημα από την δίκη της Χ.Α.;

Μιλούν η Χρύσα Παπαδοπούλου (δικηγόρος, υποστήριξη κατηγορίας οικ. Φύσσα), Κώστας Σκαρμέας (δικηγόρος, υποστήριξη κατηγορίας αιγύπτιων αλιεργατών), Ιωάννα Μεϊτάνη (συντονίστρια στο Σημείο για τη Μελέτη και την Αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς). Εισαγωγή και συντονισμός συζήτησης: Λουκάς Σταμέλλος (μέλος της συντακτικής ομάδας του omniatv).

Οι εκδόσεις που συμμετέχουν είναι οι:

Αίολος / Αιώρα / Ακυβέρνητες Πολιτείες / Αλεξάνδρεια / Αντίποδες / Απρόβλεπτες / Ασίνη / Ασύμμετρη Απειλή / Βαβέλ / Βιβλιοπέλαγος / Διάδοση / Δώμα / Εκδόσεις στο Περιθώριο / Εκδόσεις των Ξένων / Εκδόσεις των Συναδέλφων / Εκτός Γραμμής / Εκτός των τειχών / Ελευθεριακή Κουλτούρα / Έναστρον / Ενύπνιο / Εργατική Πάλη / Έρμα / Ευρασία / Ευτοπία / Θεμέλιο / Καστανιώτης / Κέλευθος / Κίχλη / Κυψέλη / ΚΨΜ / Μάγμα / Μπαταρία project / Ναυτίλος / Νήσος / Οξύ / Ουαπίτι / Πλήθος / Πόλις / Ποταμός / Πρωτοποριακή βιβλιοθήκη / Στάσει Εκπίπτοντες / Τεφλόν / Τοποβόρος / Τόπος / Ύψιλον / ΦΡΜΚ / Χαραμάδα / Ψηφίδες / Angelus Novus / Ars Nocturna / Carnivora / FULK / Firebrand / futura / jemma press / Kaboom / opera / opportuna / RedMarks / red n’ noir / Sestina / yusra

2o books n' beer fest

Οι χορηγοί του φεστιβάλ:

Η Noctua Brewery Athens και η Αθηναίισα, δυο μικροζυθοποιίες που μας σύστησαν ξανά και από την αρχή την μπίρα. Θα βρίσκονται στο φεστιβάλ, αδειάζοντας τα βαρέλια τους στα ποτήρια μας!

Για όσα θεωρούν ότι 12:00 το μεσημέρι, ενδεχομένως, είναι νωρίς για μπίρα, θα μπορούν να ξεκινήσουν τη μέρα τους, ή και το απόγευμα τους, με Coffee Republic S.A. aka τον πιο ποιοτικό καφέ που κυκλοφορεί αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα!

Η Βιβλιοτεχνία, το αγαπημένο τυπογραφείο, θα τυπώσει το προωθητικό έντυπο υλικό του φεστιβάλ, καθώς και τα books n’ beer σημειωματάρια, ενώ οι InkSpit Rats θα τυπώσουν τις συλλεκτικές τσάντες του φεστιβάλ και οι Hijo De Cupa τα συλλεκτικά books n’ beer μπιροπότηρα!

Για όλες τις εξελίξεις και κάθε νεότερο, το Strummer Radio θα ενημερώνει διαρκώς!

Το omniatv θα αναλάβει τη ζωντανή μετάδοση και τη βιντεοσκόπηση των εκδηλώσεων!

Τέλος, ο χώρος θα καλύπτετε από τέντα 450 τμ κι εντός του θα λειτουργεί κυλικείο, που θα διαχειρίζεται το Bread and Roses, με κρύα σνακ, σαλάτες, σαντουιτσάκια και φίνγκερ φουντ!

Σας περιμένουμε!

2o books n' beer fest

 

Διαβάστε επίσης

Το τραγούδι-ύμνο κατά των γυναικοκτονιών στο Μεξικό ερμήνευσαν θηλυκότητες της Ανοιχτής Ορχήστρας

Πηγή: www.rosa.gr Το “Canción sin Miedo” της Vivir Quintana αποτελεί ένα τραγούδι-ύμνο…

23ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας: 1, 2 και 3 Ιουλίου στα Ιλίσια

Ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι αλλάζει Με αυτό το σύνθημα γίνεται…

Το μετρό στην πλατεία Εξαρχείων μέσο τουριστικοποίησης

Περιδιαβαίνοντας τους δρόμους των Εξαρχείων όσοι και όσες μένουν ή κυκλοφορούν για…

Επιστρέφει το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: 30/6 έως 2 Ιουλίου στο Πάρκο Ξαρχάκου

«Μέσα στα δύο χρόνια καταναγκαστικής απουσίας μας, βιώσαμε αλλεπάλληλες κρίσεις και καταστροφές.…