Αναδημοσιεύουμε από το omniatv για την απεργία πείνας και δίψας του Γιάννη Μιχαηλίδη

Ο φυλακισμένος αναρχικός Γιάννης Μιχαηλίδης έχει ξεκινήσει απεργία δίψας από το Σάββατο 10 Ιουνίου, ενώ βρίσκεται σε απεργία πείνας που ξεκίνησε για δεύτερη φορά ένα μήνα πριν, στις 12/5/2023. Η κατάσταση της υγείας του είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη από την προηγούμενη απεργία πείνας που είχε διαρκέσει 68 ημέρες.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης έχει θεμελιώσει πλέον το νόμιμο δικαίωμα για απόλυση υπό τον όρο της ανάκλησης. Ωστόσο δεν μπορεί να καταθέσει το σχετικό αίτημα, γιατί εκκρεμούν χωρίς απάντηση εδώ και δυόμιση μήνες τα προηγούμενα αιτήματά του στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Άμφισσας.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου του συνηγόρου του απεργού πείνας και δίψας:

Από το Σάββατο 10/6, ο απεργός πείνας Γιάννης Μιχαηλίδης ξεκίνησε και απεργία δίψας.

Μετά την απόρριψη της αίτησης του για εκπαιδευτική άδεια, παρά το γεγονός ότι η μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού έγινε για εκπαιδευτικούς λόγους, δεν μπορεί να ζητήσει υφ’ όρον απόλυση ή τακτική άδεια καθώς εκκρεμούν χωρίς απάντηση εδώ και 2,5 και 1,5 μήνα αντίστοιχα τα προηγούμενα αιτήματά του στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Άμφισσας.

Απευθύνω έκκληση σε κάθε αρμόδιο να δωθεί άμεσα λύση στα δίκαια αιτήματα του Γιάννη Μιχαηλίδη, πριν η υγεία του φτάσει σε σημείο χωρίς επιστροφή.

Αθήνα, 12.6.2023

Ο συνήγορος

Γιώργος Κακαρνιάς

 

Διαβάστε επίσης

Δίκη Πολύκαρπου Γεωργιάδη: μια κακόγουστη φάρσα της «Αντιτρομοκρατικής»

Ενάμιση χρόνο πριν, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020, ο αγωνιστής Πολύκαρπος Γεωργιάδης…

Εντουάρ Λουί: «Ενάντια στον φασισμό, θα πάω να ψηφίσω έναν υποψήφιο που μισώ βαθιά»

Τον Εντουάρ Λουί, μια από τις πιο μαχητικές φωνές υπέρ της εργατικής…