Πηγή: SOOC

1) Γιατί δεν ανέχομαι να πεινάσω. Η ακρίβεια μας έχει χτυπήσει και δεν φταίει ούτε ο covid, ούτε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Πέντε ολιγάρχες παίζουν στο χρηματιστήριο την τιμή της ενέργειας και τα σούπερ-μάρκετ, σαν απόγονοι των μαυραγοριτών, βγάζουν υπέρογκα κέρδη στις πλάτες μας. Το κόστος ζωής ανεβαίνει μαζί με τα κέρδη του κεφαλαίου και των κρατικών λειτουργών, ενόσω εμείς φτωχαίνουμε συνεχώς. Είναι τόσοι οι λόγοι –η αστυνομική βία, η περιστολή των ελευθεριών, η πανεπιστημιακή αστυνομία, η βία της φτώχειας, η σπατάλη κρατικού χρήματος, η παγίωση του αισθήματος αδικίας που μας πνίγει. Οι νίκες, όμως, του εργατικού κινήματος πάρα την απίστευτη αυτή πίεση (λιμενεργάτες, efood), και η απεργία διαρκείας των εργατών στο εργοστάσιο της Μαλαματίνα, μας δείχνουν το δρόμο. Αυτόν τον δρόμο θα βαδίζουμε αύριο στην Πανελλαδική απεργία. Μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις οργανώσεις μας, ενάντια στον καθεστωτικό συνδικαλισμό, για μια ζωή που δεν θα επιβιώνουμε αλλά θα απολαμβάνουμε.

2) Γιατί το καθεστώς Μητσοτάκη έχει καταργήσει σχεδόν κάθε υπόλειμμα νομιμότητας στην αστική δημοκρατία. Δολοφονίες μεταναστών στα σύνορα, διαπλοκή με το οργανωμένο έγκλημα (Φουρθιώτης, greek mafia), χειραγώγηση των ΜΜΕ, απευθείας αναθέσεις μέσα και έξω από το πρωθυπουργικό σόι, μάσημα εκατομμυρίων σε «επικερδείς επενδύσεις» (Ελληνικό), οικονομικά σκάνδαλα (Πάτσης), κυκλώματα βιασμών ανηλίκων (Λιγνάδης, Μίχος και άλλοι που εξαπάτησαν με την υποκριτική τους τέχνη), υποκλοπές και παρακολουθήσεις που ανάγονται απευθείας στο Μαξίμου. Η ίδια η βάση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας θεμελιώνεται στη νομιμότητα και στην ισονομία: η κατ’ εξακολούθηση παραβίασή και των δύο από την εκτελεστική εξουσία, την απονομιμοποιεί. Αυτή τη στιγμή, μετά από τόσα σκάνδαλα, είναι πραγματικό σκάνδαλο γιατί η κυβέρνηση αυτή παραμένει στη θέση της και με ποια πρόφαση νομιμοποιείται η εξουσία.

3) Γιατί με πνίγει η αδικία. Η δικαστική εξουσία, υποχείριο της κυβέρνησης και των λειτουργών της, έχει γεννήσει τέρατα. Από την αθώωση των μπάτσων-δολοφόνων του/της Ζακ/Zackie και την απελευθέρωση του δολοφόνου Χορταριά, στην εγκληματική αργοπορία της έρευνας στο σπίτι του Λιγνάδη και τα γραφεία της intellexa και από την αποφυλάκιση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής ως τις εκδικητικές φωτογραφικές διατάξεις για πολιτικούς κρατούμενος, εχθρούς του καθεστώτος το μητσοτακικό κράτος κάνει επίθεση στις ελευθερίες μας. Ο νέος απαράδεκτος ποινικός κώδικας είναι το κερασάκι στην τούρτα. Για έναν κόσμο με ελευθερία και ελευθερίες, πρέπει να αντισταθούμε.

4) Γιατί μιλάμε για κυβέρνηση μαφιόζων. Πέραν από τα παραπάνω, το σκάνδαλο των υποκλοπών, μετά και τις αποκαλύψεις Βαξεβάνη-Documento, έχει περάσει σε άλλη διάσταση. Δεν μιλάμε πλέον για παρακολουθήσεις της ΕΥΠ λόγω «εθνικής ασφάλειας», αλλά για προσωπικά πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, που ο Μητσοτάκης προσπαθεί να εξυπηρετήσει παρακολουθώντας την οικονομική και πολιτική ελίτ με το ιδιωτικό λογισμικό predator. Η κατάσταση αυτή φτάνει στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Και ναι, γνωρίζουμε καλά ότι πολλά άτομα στα κινήματα παρακολουθούνται από το κράτος αλλά η προσωπική ευθύνη του πρωθυπουργού για παρακολουθήσεις δικής του επιλογής είναι πέραν των ορίων που θέτει η στοιχειώδης αστική νομιμότητα, ορίων που όφειλαν να ισχύουν και για τον δεξιότερο των δεξιών.

5) Για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας. Τεράστια ποσά κατέληξαν στα χέρια των πραγματικών «γνωστών – αγνώστων» αντί να δαπανηθούν για την δημόσια υγεία, αγοράστηκε πολεμικό υλικό στο πλαίσιο της όξυνσης των εξοπλιστικών ανταγωνισμών στα ελληνοτουρκικά ενώ ο κόσμος πέθαινε εκτός ΜΕΘ. Όλη η διαχείριση βασίστηκε αποκλειστικά στον εγκλεισμό και τον εμβολιασμό. Χωρίς υποστήριξη του ΕΣΥ, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είτε οδηγήθηκαν στο θάνατο, είτε αντιμετωπίσουν σήμερα σοβαρά προβλήματα υγείας και ψυχικές παθήσεις. Η έλλειψη εμπιστοσύνης στην επιστήμη και η έλλειψη κριτικής ανάγνωσής της, που παρόξυναν οι αντιφατικές αποφάσεις επί δύο χρόνια, οδήγησαν πολλούς στον δεξιό ανορθολογισμό και τη συνωμοσιολογία. Δεν θα ξεχάσουμε τους χιλιάδες θανάτους όσο ο Πέτσας μοίραζε λεφτά στα μέσα εξημέρωσης, ούτε την ταξική εφαρμογή των μέτρων εγκλεισμού και επιτήρησης με πρόφαση την πανδημία.

Για όλα αυτά, και γιατί αξίζουμε μια καλύτερη ζωή που δεν θα μας τη χαρίσουν, θα είμαστε στις πρωινές απεργιακές διαδηλώσεις της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου. Θα είμαστε πολλές και πολλοί!

Διαβάστε επίσης

Δίκη Πολύκαρπου Γεωργιάδη: μια κακόγουστη φάρσα της «Αντιτρομοκρατικής»

Ενάμιση χρόνο πριν, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020, ο αγωνιστής Πολύκαρπος Γεωργιάδης…

Εντουάρ Λουί: «Ενάντια στον φασισμό, θα πάω να ψηφίσω έναν υποψήφιο που μισώ βαθιά»

Τον Εντουάρ Λουί, μια από τις πιο μαχητικές φωνές υπέρ της εργατικής…