Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σήμερα Τρίτη 18 Οκωβρίου ξαναρχίζει η δίκη των συλληφθέντων της Νέας Σμύρνης. Με αφορμή την επανέναρξή της, ο Σάββας Κωφίδης έστειλε στο Κόκκινο και το Μαύρο την παρακάτω δήλωση:

Για να απαλλαγούμε από τη βία υποχρεωθήκαμε να υποταχθούμε στη Δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη ή βία; Χρειάστηκε να διαλέξουμε ανάμεσά τους, τόσο μικροί είμαστε φτιαγμένοι για να ζούμε ελεύθεροι.

Ο Άρης στοχοποιήθηκε για τις ιδέες του από την τρομοκρατική-αντιτρομοκρατική υπηρεσία (ΓΑΔΑ), χωρίς κανένα λόγο, και χωρίς καμμία τεκμηριωμένη κατηγορία συνελήφθη και οδηγήθηκε στα γραφεία της εν λόγω υπηρεσίας. Η συμμετοχή του Άρη ως μέλους μιας ανθρωποκεντρικής, αλληλέγγυας συλλογικότητας, με δράσεις σε σημαντικά κοινωνικά ζητήματα, ήταν φανερό ότι τους ενόχλησε.

Με τακτική που παραπέμπει στην προσφιλή τακτική των ταγμάτων ασφαλείας και τη χούντα, βασανίστηκε με τρόπο βίαιο και απάνθρωπο, πράγμα που προκάλεσε τραύματα τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχή του.

Ο Άρης αποφάσισε με θάρρος να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να καταγγείλει το γεγονός. Αποφάσισε να μιλήσει γιατί η σιωπή είναι χειρότερη και οι αλήθειες που αποσιωπούνται είναι τοξικές και δηλητηριώδεις για την ανθρωπότητα. Η Δικαιοσύνη οφείλει να συντρίψει τη βία με την καταδίκη της βίας που ασκεί η ΓΑΔΑ. Η Δικαιοσύνη καλείται να επιλέξει ανάμεσα στη Δικαιοσύνη και στη βία. Δικαιοσύνη, λοιπόν, ή βία; Φως ή σκοτάδι; Πολιτισμός ή παρακμή;

Διαβάστε επίσης

Δίκη Πολύκαρπου Γεωργιάδη: μια κακόγουστη φάρσα της «Αντιτρομοκρατικής»

Ενάμιση χρόνο πριν, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020, ο αγωνιστής Πολύκαρπος Γεωργιάδης…

Εντουάρ Λουί: «Ενάντια στον φασισμό, θα πάω να ψηφίσω έναν υποψήφιο που μισώ βαθιά»

Τον Εντουάρ Λουί, μια από τις πιο μαχητικές φωνές υπέρ της εργατικής…