Η τέχνη των τσιγγάνων της Ανδαλουσίας, η τέχνη του flamenco, γεννήθηκε μέσα από τους αγώνες των Ρομά για ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και εξάλειψη του μισοτσιγγανισμού και τσιγγανοφοβίας. Με την ομάδα χορού της Compania Flamenca Sentimientos θα τραγουδήσουμε και θα χορέψουμε στον δρόμο, το τραγούδι του Capullo de Jerez “Lucha por la Libertad”, στο οποίο ο αγαπητός τραγουδιστής flamenco και ερμηνευτής του cante gitano, λέει πως μόνο αν ενωθούμε και νοιαζόμαστε πραγματικά ο ένας για τον άλλον, θα μπορέσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Έτσι κι εμείς, θα ενωθούμε οι φίλες και φίλοι της τέχνης του flamencο, θα μάθουμε το τραγούδι, θα το στολίσουμε με τα παλαμάκια μας και θα το χορέψουμε σε μια σύντομη δράση στον δρόμο, αφιερωμένη στην αλληλεγγύη και την ελευθερία.

Λόγω της τριπλής διδασκαλικής κατεύθυνσης (τραγούδι, παλαμάκια/ρυθμολογία, χορός/χορογραφία), είστε όλοι και όλες προσκεκλημένοι/ες, είτε να τραγουδήσετε, είτε να παίξετε τα ρυθμικά μοτίβα με τα παλαμάκια σας, είτε να χορέψετε, στην μεγάλη παρέα της ομάδας χορού φλαμένκο της κομπανίας του στεκιού μας.

Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες δεν χρειάζεται να έχετε προηγούμενη εμπειρία στην τέχνη του φλαμένκο, είναι για όλες και όλους και για όλες τις ηλικίες. Η συμβολή σας θα είναι με ελεύθερη συνεισφορά και τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στην Συλλογική Κουζίνα El Chef.

Οι πρόβες θα γίνονται κάθε Κυριακή, 4.30-5.30μμ, στον χώρο Τσαμαδού 15. Ξεκινάμε την Κυριακή 4/12.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο c.f.s.por.gratis@gmail.com

Διοργάνωση/Διδασκαλία: Ομάδα χορού φλαμένκο Compania Flamenca Sentimientos

Διαβάστε επίσης

Δίκη Πολύκαρπου Γεωργιάδη: μια κακόγουστη φάρσα της «Αντιτρομοκρατικής»

Ενάμιση χρόνο πριν, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020, ο αγωνιστής Πολύκαρπος Γεωργιάδης…

Εντουάρ Λουί: «Ενάντια στον φασισμό, θα πάω να ψηφίσω έναν υποψήφιο που μισώ βαθιά»

Τον Εντουάρ Λουί, μια από τις πιο μαχητικές φωνές υπέρ της εργατικής…