Είναι κάποια γεγονότα που και να μη τα έχεις ζήσει, είναι σα να ήσουν εκεί. Τα έχεις ακούσει, τα έχεις διαβάσει, έχεις συμμετάσχει στη διατήρηση της μνήμης. Έχεις δει το πανό με τις γωνατισμένες ΕΑΜιτισες να γράφει με κεφαλαία γράμματα “ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΙΑΣ ΔΙΑΛΕΓΕΙ Η ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ Η ΤΑ ΟΠΛΑ”, εχεις δει επίσης το πανό των δεκεμβριανών του 08 με το τεράστιο, απλό και ξεκάθαρο “ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ”. Υπάρχει ένα σχεδόν μεταφυσικό (μαυρο)κόκκινο νήμα που συνδέει τα γεγονότα τα χαραγμένα στη συλλογική μας μνήμη.
Ίσως να θυμάσαι και τη δολοφονία του 22χρονου Ηρακλή Μαραγκάκη από σφαίρες μπάτσων στο Ηράκλειο όταν δεν σταμάτησε σε μπλόκο στις 5/12 του 2003. Ίσως να έμαθες ότι χθες το πρωί άλλοι μπάτσοι πυροβόλησαν τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη, ένα μόλις χρόνο μετά την δολοφονία του, επίσης Ρομά, Σαμπάνη, πάλι από καουμπόιδες, πάλι σε καταδίωξη.

4/12 οι νεκρές και νεκροί από τους δοσίλογους και τους ιμπεριαλιστές το 1944, 5/12 δολοφονία του Ηρακλή Μαραγκάκη, 19 χρόνια μετά, η δολοφονική επίθεση στον Κώστα Φραγκούλη, 6/12 η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οι δολοφόνοι είναι πάντα οι ίδιοι: μπάτσοι, φασίστες, νυκοκοιραίαοι. Πάντα στο όνομα της υπεράσπισης του κόσμου τους, ενάντια στα όνειρα και τις ζωές μας.

Κουμής, Κανελοπούλου/ Ζακ, Μάγκος, Καλτεζάς/ Σαμπάνης, Γρηγορόπουλος αυτή είναι η ΕΛΑΣ. Και αυτοί μόνο χωράνε στο σύνθημα, αλλά είναι και άλλοι: ο Μαραγκάκης, ο Λάμπρος Φούντας, ο Μιχάλης Πρέκας, ο Χρήστος Τσουτσουβής, ο Χρήστος Κασίμης, ο Παύλος Φύσσας, ο Σαχζάτ Λουκμάν, ο/η Ζακ/Zackie oh, και πόσα άλλα άτομα, θύματα της (παρα)κρατικής βαρβαρότητας. Οι μπάτσοι και οι φασίστες, το νόμιμο και το έκνομο χέρι του κράτους δολοφονούν, δέρνουν, φυλακίζουν ανενόχλητοι. Και κάθε φορά λέμε το ίδιο, ας είναι αυτός ο τελευταίος που μας παίρνουν, και κάθε φορά το ελπίζουμε, το εννοούμε και παλεύουμε για αυτό.

Για να είναι ο Κώστας Φραγκούλης το τελευταίο θύμα αστυνομικής βίας, για να μην πονέσει η τάξη μας άλλο. Σήμερα, 6/12, ραντεβού στους δρόμους του αγώνα. Για κάθε δολοφονημένο, ένοχο ή αθώο, από τα ένοπλα καθάρματα. Απάντηση στη βία τους, η κοινωνική αυτοοργάνωση, η ταξική αλληλεγγύη, η αντεπίθεση και η εξέγερση.
Ας μην κλάψουμε άλλο νεκρό.
Για να νικήσουμε κάποιον Δεκέμβρη

Διαβάστε επίσης

Δίκη Πολύκαρπου Γεωργιάδη: μια κακόγουστη φάρσα της «Αντιτρομοκρατικής»

Ενάμιση χρόνο πριν, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020, ο αγωνιστής Πολύκαρπος Γεωργιάδης…

Εντουάρ Λουί: «Ενάντια στον φασισμό, θα πάω να ψηφίσω έναν υποψήφιο που μισώ βαθιά»

Τον Εντουάρ Λουί, μια από τις πιο μαχητικές φωνές υπέρ της εργατικής…