Τη συγκέντρωση των χρυσαυγιτών σήμερα Σάββατο 28/1 στην πλ. Ρηγίλλης επιτρέπει η αστυνομία με τη συγκατάθεση του δημάρχου της Αθήνας, Κ. Μπακογιάννη. Από νωρίς το πρωί, είναι σε εξέλιξη αντιφασιστική συγκέντρωση για να αποτραπεί στην πράξη η επανεμφάνιση της ναζιστικής συμμορίας στους δρόμους. 

Μπορεί η ΕΛ.ΑΣ., αφού πρώτα πήρε τη «γνωμοδότηση» του δημάρχου Αθηναίων, να επιτρέπει – με τον «περιορισμό» να μείνει στο πεζοδρόμιο – τη συγκέντρωση που έχει εξαγγείλει για σήμερα η καταδικασμένη εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής στην πλ. Ρηγίλλης, αλλά το αντιφασιστικό κίνημα έχει από νωρίς το πρωί δώσει το «παρών» στο σημείο ώστε να αποτραπεί στην πράξη η επανεμφάνιση των νεοναζί στον δρόμο. Η κινητοποίηση θα κορυφωθεί με τη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλ. Ρηγίλλης, που ξεκινάει στις 4 το μεσημέρι.

Η σχετική ανάρτηση του Αντιφασιστικού Συντονισμού:

Η άδεια της ΕΛΑΣ με τη συγκατάθεση Μπακογιάννη

Όπως φαίνεται και από την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, που δείχνει κιόλας πως το αίτημα για τη νεοναζιστική συγκέντρωση με αφορμή την επέτειο των Ιμίων έγινε από υποψήφια της Χρυσής Αυγής  το 2019 στην Α’ Αθηνών (τη Μαριάννα Καλαποθαράκου), η χρυσαυγίτικη συνάθροιση επιτρέπεται με την τυπική επιβολή του περιορισμού «η συγκέντρωση των συναθροιζόμενων θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ρηγίλλης, χωρίς να καταλαμβάνουν μέρος του λοιπού οδοστρώματος των πέριξ οδών». Στο έγγραφο της ΕΛΑΣ φαίνεται επίσης πως ζητήθηκε η «γνωμοδότηση του δημάρχου Αθηναίων», που προφανώς δεν έφερε αντίρρηση στη χρυσαυγίτικη φιέστα:

 

«Έως πότε;»

«Και με την άδεια της αστυνομίας, μια εγκληματική οργάνωση οργανώνει δημόσια συγκέντρωση», σημειώνει εύστοχα ο Στρατής Μπουρνάζος. Αλιεύουμε από ανάρτησή του το σχόλιο:
“Δεν είναι παραδοξολογία. Είναι γεγονός.
1. Η Χρυσή Αυγή είναι, με δικαστική απόφαση, εγκληματική οργανωση.
2. Η Ελληνική Αστυνομία και ο Δήμος Αθηναίων δίνουν άδεια στην εγκληματική οργάνωση να πραγματοποιήσει «δημόσια υπαίθρια συγκέντρωση».
Κανονικά θα ρώταγα «από πότε»; Αναρωτιέμαι όμως, πιο ρεαλιστικά, «έως πότε»;”

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Δίκη Πολύκαρπου Γεωργιάδη: μια κακόγουστη φάρσα της «Αντιτρομοκρατικής»

Ενάμιση χρόνο πριν, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020, ο αγωνιστής Πολύκαρπος Γεωργιάδης…

Εντουάρ Λουί: «Ενάντια στον φασισμό, θα πάω να ψηφίσω έναν υποψήφιο που μισώ βαθιά»

Τον Εντουάρ Λουί, μια από τις πιο μαχητικές φωνές υπέρ της εργατικής…