Ο Θάνος Χατζηαγγέλου κατηγορείται για τη συμμετοχή του στην οργάνωση Αναρχική Δράση και μέχρι προσφάτως βρισκόταν προφυλακιστέος περιμένοντας δίκη στις φυλακές Κορυδαλλού. Παράλληλα εδώ και μήνες οι κρατούμενοι σε πολλές φυλακές τις χώρας διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση στον ποινικό κώδικα και κάνει τη διαβίωσή τους ακόμα πιο ανυπόφορη. Ο Θ. Χατζηαγγέλου συμμετείχε στον αγώνα ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα και ως αποτέλεσμα αυτής του της στάσης στις 19/12 αντιμετώπισε εκδικητική μεταγωγή στις φυλακές Νιγρίτας. Ο Θ. Χατζηαγγέλου είναι υπόδικος και σαν τέτοιος θα έπρεπε να παραμένει στις φυλακές Κορυδαλλού, δεδομένου αυτού η μόνη λογική απάντηση για το λόγο της μεταγωγής του είναι η εκδίκηση του κράτους και η παραδειγματική του τιμωρία. Ο Θάνος από τις 19/12 βρίσκεται σε απεργία πείνας και δίψας “με αίτημα τη γνωστοποίηση του πραγματικού λόγου της μεταγωγής μου και την άμεση επιστροφή μου στις φυλακές Κορυδαλλού” όπως αναφέρει ο ίδιος. Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που το κράτος και ο σωφρονιστικός μηχανισμός χρησιμοποιεί το μέσο της βίαιης μεταγωγής για να σπάσει αγώνες ή το ηθικό των αγωνιστών (θυμίζουμε την μεταγωγή Κουφοντίνα το 2021).

Παρόμοια μεταχείριση αντιμετώπισε και ο αναρχικός Κώστας Δημαλέξης ο οποίος μεταφέρθηκε βίαια και χωρίς αιτιολόγηση στις φυλακές Τρικάλων.

Σε αλληλεγγύη με τον Θάνο απεργία πείνας κάνουν και ο Γιάννης Μιχαηλίδης “για όσο ο Θάνος βρίσκεται στην κρίσιμη φάση της απεργίας δίψας” και οι Λάμπρος Βουγιουκλάκης και Φώτης Δασκαλάς με αίτημα επίσης “την άμεση επιστροφή των δύο συντρόφων στη φυλακή Κορυδαλλού και σε πτέρυγες όπου δεν θα βρίσκονται σε άτυπη πολιτική απομόνωση. Την άμεση δικαίωση όλων των αιτημάτων του αγώνα των κρατουμένων στις ελληνικες φυλακές ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα”.

Ο Θάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι υπάρχει εισαγγελική εντολή για αναγκαστική σίτιση με καθήλωση.

Οι αγώνες των κρατουμένων είναι αγώνες μας και έχουμε χρέος να στεκόμαστε αλληλέγγυα απέναντι στην εκδίκηση και τη βία του κράτους.

Δικαίωση των αιτημάτων του Θάνου Χατζηαγγέλου και των αγώνων των κρατουμένων
Η αναγκαστική σίτιση ειναι βασανιστήριο


Στα πλαίσια της πανελλαδικής μέρας δράσης που έχει καλεστεί την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου για τον, από 19/12, απεργό πείνας και δίψας αναρχικό, Θάνο Χατζηαγγέλου, καλείται σήμερα συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 18:00.

 

Διαβάστε επίσης

Δίκη Πολύκαρπου Γεωργιάδη: μια κακόγουστη φάρσα της «Αντιτρομοκρατικής»

Ενάμιση χρόνο πριν, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020, ο αγωνιστής Πολύκαρπος Γεωργιάδης…

Εντουάρ Λουί: «Ενάντια στον φασισμό, θα πάω να ψηφίσω έναν υποψήφιο που μισώ βαθιά»

Τον Εντουάρ Λουί, μια από τις πιο μαχητικές φωνές υπέρ της εργατικής…