Η αυτοοργανωμένη ομάδα room39, εδώ και χρόνια, στέκεται στο πλευρό αστέγων και προσφύγων και μεταναστ(ρι)ών στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, προσφέροντας με αλληλεγγύη μαγειρεμένα γεύματα και ρουχισμό και επιδιώκοντας την οργάνωση κοινών αγώνων ντόπιων και μεταναστών. Συζητάμε με την ομάδα για τη δράση και το σκεπτικό τους.

 Η ομάδα room39

Είμαστε μια αυτοοργανωμένη ομάδα που υποστηρίζει μεταναστευτικό και άστεγο πληθυσμό τα τελευταία 8 χρόνια, με σκοπό την πλήρη ένταξη στο κοινωνικό ιστό και τη συμμετοχή σε κοινούς αγώνες ενάντια στη ρατσιστική κρατική διαχείριση.

Στεγαζόμαστε στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Σχολείο, έναν αυτοδιαχειριζόμενο χώρο που προτάσσει μεταξύ άλλων, τον αντιφασισμό και τον αντισεξισμό, το σεβασμό και την αλληλεγγύη.

Λειτουργούμε συλλογικά, με βάση την εβδομαδιαία συνέλευση στην οποία συμμετέχουν όλα τα μέλη, ισότιμα μαζί με τους/τις μετανάστ(ρι)ες. Δεν έχουμε καμία χρηματοδότηση από κρατικούς φορείς και ούτε θέλουμε άλλωστε να χρησιμοποιήσουμε τη φιλανθρωπία τους για να ικανοποιήσουμε τα πολιτικά τους συμφέροντα.

Αναγνωρίζουμε την ανάγκη παροχής βοήθειας σε ένα πλήθος ανθρώπων που εγκατέλειψαν τις χώρες τους μαζικά λόγω της εμπόλεμης κατάστασης ή των συνθηκών φτώχειας και εξαθλίωσης που βίωναν, και κατέφθαναν στην Ελλάδα αντιμέτωποι/ες με την ανύπαρκτη κρατική μέριμνα και εκτεθειμένοι στον κίνδυνο των παράνομων επαναπροωθήσεων.

Διανομή ρούχων και μοίρασμα κειμένου πραγματοποιήσαμε στον πληθυσμό που μένει στο καμπ στο Βαγιοχώρι

Με αφορμή το νόμο για το άσυλο, που με συνοπτικές διαδικασίες αφαιρεί το δικαίωμα ολόκληρων οικογενειών τόσο από την παραμονή τους σε διαμερίσματα και camps όσο και από τη χρηματική υποστήριξη που δικαιούνται, στεκόμαστε στο πλευρό προσφύγων και μεταναστριών και σε όλα τα ευάλωτα κομμάτια της κοινωνίας και τους στηρίζουμε υλικά, ηθικά, πολιτικά.

Παρέμβαση στο καμπ Αλεξάνδρειας και διανομή ρούχων στον πληθυσμό

Στόχος μας δεν είναι η εξάρτηση των μεταναστ(ρι)ών από τη δική μας υποστήριξη και γι’ αυτό επιδιώκουμε την πλήρη συμμετοχή τους στις δράσεις μας αλλά και στη διαδικασία αποφάσεων.

Κάλεσμα στήριξης  

Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση από μία κυβέρνηση που επαναπροωθεί με την απειλή όπλων ξεριζωμένες οικογένειες στο Αιγαίο και στον Έβρο πίσω στην Τουρκία, που κυνηγάει και δολοφονεί μετανάστες στα σύνορα και στην ενδοχώρα, που χρησιμοποιεί οργανώσεις για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά των εξώσεων από τα διαμερίσματα.

Μας αντιστοιχεί όμως ως αλληλέγγυες και αλληλέγγυους, να στεκόμαστε στο πλευρό των κατατρεγμένων, να οργανωνόμαστε σε συλλογικούς αγώνες ντόπιοι και μετανάστριες.

Οργανώνουμε μοιράσματα φαγητού και άλλων ειδών καθημερινά, με αφετηρία τον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Σχολείο.

Επικοινωνούμε την ανάγκη στήριξης και καλούμε σε συλλογή τροφίμων.

Χρειαζόμαστε κυρίως ηλιέλαιο, ελαιόλαδο, ρεβίθια, ντοματοχυμούς, αλάτι, ζάχαρη, αλουμινόχαρτο και αντρικά εσώρουχα.

Βρισκόμαστε κάθε Τετάρτη στις 17:00 στον εκχ Σχολείο, μαγειρεύουμε συλλογικά και τρώμε συντροφικά με τους μετανάστες και τις μετανάστριες.

Διαβάστε επίσης

Δίκη Πολύκαρπου Γεωργιάδη: μια κακόγουστη φάρσα της «Αντιτρομοκρατικής»

Ενάμιση χρόνο πριν, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020, ο αγωνιστής Πολύκαρπος Γεωργιάδης…

Εντουάρ Λουί: «Ενάντια στον φασισμό, θα πάω να ψηφίσω έναν υποψήφιο που μισώ βαθιά»

Τον Εντουάρ Λουί, μια από τις πιο μαχητικές φωνές υπέρ της εργατικής…