Φωτογραφία: Δημήτρης Δέλτα

Αναδημοσίευση από το Alterthess (31.12.2022)

Την βάναυση επίθεση της αστυνομίας δέχτηκαν σήμερα το πρωί δεκάδες εργαζόμενοι-ες και αλληλέγγυοι-ες κατά τη διάρκεια της απεργιακής περιφρούρησης του εργοστασίου της οινοποιίας Μαλαματίνα που συμπληρώνει την έκτη εβδομάδα.

Από τις δύο συνολικά επιθέσεις των ΜΑΤ έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον δέκα άτομα ενώ έξι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Παράλληλα η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη τόσο του προέδρου του σωματείου Γ. Φραγγίδη, ο οποίος μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο όσο και ενός αλληλέγγυου.

Να σημειωθεί ότι η επίθεση στους απεργούς έγινε παρουσία εισαγγελέα και παρά τις εκκλήσεις των απεργών να λειτουργήσει το εργοστάσιο με όλους τους εργαζόμενους και με την κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής καταστολής κατά των απεργών και των αλληλέγγυων υπήρξε συστηματική παρεμπόδιση των δημοσιογράφων να καταγράψουν τα γεγονότα.
Παράλληλα, όπως καταγγέλλει ο Ιάσων Μπάντιος, μέλος του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΜΘ,  άνδρες της ασφάλειας κατέγραψαν με βίντεο και φωτογραφίες τους δημοσιογράφους.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν διστάζει μπροστά στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματιών, να ξυλοφορτώνει τους εργαζόμενους που διεκδικούν το δικαίωμά τους στη δουλειά, σε αξιοπρεπή μισθό και συλλογικές συμβάσεις» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ κάνοντας λόγο για απρόκλητη επίθεση εναντίον των απεργών με γκλομπ και χημικά.

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Να αποσυρθούν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις. Να παρέμβει η κυβέρνηση για την επιστροφή των απολυμένων στη δουλειά τους και να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας. Το ΚΚΕ βρίσκεται από την πρώτη στιγμή με τα μέλη, τα στελέχη και τους βουλευτές του έξω από το εργοστάσιο στο πλάι των απεργών. Θα συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις να συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των απεργών της “Μαλαματίνα”».

Δείτε ακόμη:Εργαζόμενοι-ες της Μαλαματίνα: «Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι»

Διαβάστε επίσης

Δίκη Πολύκαρπου Γεωργιάδη: μια κακόγουστη φάρσα της «Αντιτρομοκρατικής»

Ενάμιση χρόνο πριν, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020, ο αγωνιστής Πολύκαρπος Γεωργιάδης…

Εντουάρ Λουί: «Ενάντια στον φασισμό, θα πάω να ψηφίσω έναν υποψήφιο που μισώ βαθιά»

Τον Εντουάρ Λουί, μια από τις πιο μαχητικές φωνές υπέρ της εργατικής…