Αγαπημένα μου, καλό καλοκαίρι από κάθε άποψη. Χωρίς καραντίνες και απαγορεύσεις, αλλά με προσοχή, γιατί ο κορωνοϊός χψz καραδοκεί, ενώ η κυβέρνησή μας ψωλαρμενίζει… πατάσσοντας το ΕΣΥ, λες και η νοσηλεία προκαλεί τις ασθένειες. Με καλπάζουσα ακρίβεια βεβαίως βεβαίως – ακόμα και τα άστρα έχουν φρικάρει με τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς φως και να γίνει κατασκότεινος ο ουρανός. Προς το παρόν, όσο βλέπουν ακόμα, δείχνουν εκλογές το φθινόπωρο, με το αστέρι του Μητσοτάκη, όμως, να λάμπει με ένα λασπερό κίτρινο φως, ενώ του Τσίπρα να διατηρεί το ωχρό χρώμα του. Τα διεθνιστικά άστρα μας, ωστόσο, προβλέπουν και προειδοποιούν για τα του ρωσο-ουκρανικού πολέμου…

***

ΚΡΙΟΣ 21/3 – 19/4

Κριαράκια μου, τα ερωτικά σας πάνε σφαίρα, όμως προσέξτε λιγάκι την υγεία και τα οικονομικά σας. Καθώς ο Ήλιος περνάει στον Καρκίνο και είμαστε στο θερινό ηλιοστάσιο, αυξάνεται η ανάγκη σας για τρυφερότητα, ενώ η Αφροδίτη στους Διδύμους μεγεθύνει την εξωστρέφεια και την παιχνιδιάρικη διάθεσή σας. Αποφύγετε, πάντως, τα άσκοπα τσιλιμπουρδίσματα και μη φθείρετε τις σχέσεις σας. Όσοι θεωρούν ότι η Ουκρανία μπορεί να νικήσει τη Ρωσία και θέλουν όπλα κι άλλα όπλα, αν δεν έχουν συμφέρον από τη συνέχιση του πολέμου, είναι ηλίθιοι με περικεφαλαία.

ΤΑΥΡΟΣ 20/4 – 20/5

Ταύροι και Ταυρίνες μου, από υγεία και επαγγελματικά καλά τα πάτε (αρκεί βέβαια να μην πάθετε κάτι σοβαρό εκτός Αθηνών και να μη δουλεύετε ντελίβερι μέσα στον καύσωνα), μόνο τα ερωτικά σας φαίνονται κάπως μπίζουλα. Καθώς ο Ήλιος μπαίνει στον Καρκίνο, αποφύγετε τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα και αξιοποιήστε τη γοητεία και την αυτοπεποίθηση που σας χαρίζει η Αφροδίτη από τους Διδύμους. Οπωσδήποτε, πάντως, αποφύγετε να εισέρχεστε σε ερωτικές προσεγγίσεις ως ταύροι εν υαλοπωλείω. Όσο συνεχίζεται ο πόλεμος με τη Ρωσία, η Ουκρανία θα γίνεται από τη μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης μικρομεσαία και η πλέον κατεστραμμένη.

ΔΙΔΥΜΟΙ 21/5 – 21/6

Δίδυμοί μου, σε όλα τα πεδία της ζωής σας οι αστρικοί οιωνοί είναι πολύ καλοί, προσέξτε μόνο την υγεία σας. Το διαχρονικό σύνθημα «Να πέσουν οι μάσκες» στρέφεται κατά της υποκρισίας, δεν προτείνει να μην τις φοράμε όπου υπάρχει συνωστισμός. Κατά τα άλλα, ο Ήλιος στον Καρκίνο αυξάνει την αυτοπεποίθησή σας, αλλά, φευ, και την αδιαλλαξία σας ενώ η Αφροδίτη στο ζώδιό σας μεγαλώνει τη λάμψη σας, αλλά, και πάλι φευ, και τον εγωκεντρισμό σας. Διαλέγετε και παίρνετε. Ο ευρωπαϊκός υπερατλαντισμός, με επικεφαλής τον καραγκιοζαρέα Σολτς, μετατρέπει τη Γηραιά Ήπειρο σε άνου ραμολί.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 22/6 – 22/7

Καρκινάκια μου, τα άστρα είναι πλουσιοπάροχα μαζί σας. Τόσο ο Ήλιος στο ζώδιό σας όσο και η Αφροδίτη από τους Διδύμους ευνοούν την αυτοπεποίθηση, το μαγνητισμό αλλά και την αποτελεσματικότητά σας. Όμως, μην το παρακάνετε, γιατί καραδοκούν αυταπάτες και υπερβολές. Όσοι νομίζουν ότι είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και μετατρέπουν την Ελλάδα στο μεγαλύτερο χερσαίο αεροπλανοφόρο του πλανήτη είναι κυνικά καθάρματα που καταστρέφουν τη χώρα τους. Τα άστρα, έχοντας δει τον «Πόλεμο των Άστρων», είναι κατηγορηματικά σε αυτό.

ΛΕΩΝ 23/7 – 23/8

Λιονταρίνες και Λιοντάρια μου, μπορείτε να αισιοδοξείτε, αν και τα οικονομικά σας θα στριμωχτούν ακόμα περισσότερο. Ο Ήλιος στον Καρκίνο εντείνει μεν την εσωστρέφειά σας, αλλά η Αφροδίτη στους Διδύμους σας συμπαραστέκεται δίνοντάς σας κοινωνικές και συναισθηματικές διεξόδους. Προσέξτε μην παρασυρθείτε από διάφορες ασαφείς προκλήσεις. Οι έμποροι όπλων και ενέργειας μπορούν να αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία το μέλλον, καθώς ο θάνατος λαών και κοινωνιών είναι ζωή (και τι ζωή!) για αυτούς.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ 24/8 – 22/9

Παρθενάκια μου, τα ερωτικά σας φυσάνε, πρέπει όμως να προσέξετε κάπως την υγεία και τα οικονομικά σας. Εξειδικεύω: Ο Ήλιος στον Καρκίνο ευνοεί τις φιλοδοξίες σε πολλούς τομείς της ζωής σας, με την προϋπόθεση βέβαια να χαλιναγωγήσετε τις αλαζονικές τάσεις σας, ενώ, παράλληλα, η Αφροδίτη στους Διδύμους αυξάνει τη γοητεία σας, απαιτώντας ωστόσο να ξεκαθαρίσετε τι ακριβώς θέλετε από το ταίρι σας. Ο αχυράνθρωπος Ζελένσκι εγκαλεί τους συμμάχους του γιατί δεν τον υποστηρίζουν… έως Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου και με πλήρη γνώση ακρωτηριάζει τη χώρα του και καταστρέφει την ουκρανική κοινωνία.

ΖΥΓΟΣ 23/9 – 22/10

Ζυγοί μου, κυρίως τα επαγγελματικά σας φαίνονται ευοίωνα. Ωστόσο, ουκ εν τω πολλώ το ευ. Χαλιναγωγήστε, λοιπόν, τις υπέρμετρες φιλοδοξίες σας, γιατί, εκτός του ότι δεν σας τιμούν, προκαλούν ανταγωνισμούς στο χώρο εργασίας σας, που τελικά θα αποβούν σε βάρος σας. Η Αφροδίτη στους Διδύμους σας απεγκλωβίζει από τους καταναγκασμούς που σας επιβάλλει ο Ήλιος στον Καρκίνο, προσφέροντάς σας προσωπικές διεξόδους ιδιαίτερα στο συναισθηματικό πεδίο. Ο τσάρος Πούτιν μπορεί να μην έχει καταρρεύσει από το δυτικό εμπάργκο και να έχει καταλάβει το 1/3 της Ουκρανίας, αλλά είναι ένας από τους επαχθέστερους ηγεμόνες της νεότερης Ιστορίας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ 23/10 – 22/11

Σκορπίνες και Σκορπιοί μου, ο Ήλιος στον Καρκίνο ενισχύει την αισιοδοξία και το δημιουργικό κομμάτι σας, ωστόσο η Αφροδίτη από τους Διδύμους εντείνει τους φόβους και τις ανασφάλειές σας, ιδιαίτερα στην προσωπική ζωή σας. Φροντίστε να μετριάσετε την καχυποψία και την ελεγκτική συμπεριφορά σας. Καλλιεργήστε τις επιθυμίες σας, μη γίνεστε όμως όμηροι των εκάστοτε στόχων σας. Τα άστρα είναι πολύ ανήσυχα για την… αγάπη ρατσιστικών κυβερνήσεων, όπως της Πολωνίας και της Ουγγαρίας, απέναντι στους ουκρανούς πρόσφυγες, γιατί είναι εργαλειακή και απολύτως προσωρινή.

ΤΟΞΟΤΗΣ 23/11 – 21/12

Τοξότες μου, τα ερωτικά βέλη σας είναι τα πλέον εύστοχα αυτού του ζωδιακού μήνα. Η Αφροδίτη από τους Διδύμους αναχαιτίζει τις ανασφάλειες και τα απωθημένα που εντείνει ο Ήλιος στον Καρκίνο, εξοπλίζοντάς σας με γοητεία και αισθησιασμό. Προσέξτε, ωστόσο, μη μετατρέψετε τα βέλη σας σε… άσφαιρα πυρά. Τα άστρα προβλέπουν ότι ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος, με αυξομειούμενες ταχύτητες, θα διαρκέσει πολύ, γιατί κανείς από τους εμπόλεμους, ούτε όμως οι διεθνείς παίκτες, επιδιώκει πραγματικά τη σύντομη λήξη του. Κατά τα άλλα, η ανθρωπιστική, η ενεργειακή και η επισιτιστική κρίση καλά κρατούν.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 22/12 – 19/1

Αιγοκεράκια μου, το ζώδιό σας είναι ευοίωνο, κερατούκλικα. Τόσο ο Ήλιος από τον Καρκίνο όσο και η Αφροδίτη στους Διδύμους ευνοούν την αρμονία στην υγεία, την επαγγελματική και την προσωπική ζωή σας. Μόνο στα οικονομικά θα συνεχίσετε να είστε κάπως ζορισμένοι, αλλά μην τα θέλουμε όλα. Τι να κάνουν και τα άστρα, αφού η νεοφιλελεύθερη Γη έχει γίνει εφιαλτική; Ούτως ή άλλως, μετριάστε το άγχος, τη μεμψιμοιρία και την γκρίνια σας. Η Σουηδία και η Φινλανδία επιθυμούν διακαώς να μπουν στο ΝΑΤΟ για να είναι ασφαλείς και η Ελλάδα ξεπουλιέται στις ΗΠΑ για να είναι ετοιμοπόλεμη απέναντι στην Τουρκία… Τι να πουν τα δύσμοιρα τα άστρα;

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 20/1 – 19/2

Υδροχόοι μου, υγειακώς, επαγγελματικώς και ερωτικώς είστε σούπερ. Ο Ήλιος στον Καρκίνο θα σας ζορίσει κάπως στη δουλειά, αλλά θα τα βγάλετε πέρα αν, επιτέλους, σχεδιάσετε τις κινήσεις σας. Ταυτόχρονα, πάντως, η Αφροδίτη από τους Διδύμους θα αυξήσει το κέφι, τον ερωτισμό και την αισιοδοξία σας. Φροντίστε βέβαια να μην παρασυρθείτε σε υπερβολές και υπερκατανάλωση δυνάμεων και συναισθημάτων. Τώρα, η πρόβλεψη των άστρων για τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, πέρα από την έκβαση των στρατιωτικών επιχειρήσεων, είναι ζοφερή: μιλιταρισμός, φασιστικοποίηση, πείνα, προσφυγιά…

ΙΧΘΥΕΣ 20/2 – 20/3

Ψαράκια μου, ζωδιακώς είστε πολύ πολύ εντάξει. Αξιοποιήστε τον Ήλιο στον Καρκίνο αλλά και την Αφροδίτη από τους Διδύμους για να τονώσετε το δημιουργικό κομμάτι σας, την αυτοπεποίθηση και το δυναμισμό σας. Παράλληλα, αδράξτε την ευκαιρία για να καρποφορήσουν στις σχέσεις σας η γλυκύτητα και η τρυφερότητα που σας διακρίνουν. Υπάρχουν νουνεχείς, ευαίσθητοι και συγκροτημένοι άνθρωποι, όλων των ζωδίων, στον πλανήτη μας που απελπίζονται από τη βαρβαρότητα, τη μισαλλοδοξία και την άγνοια που κυριαρχούν. Η μεγάλη διαγαλαξιακή εικόνα μάς διδάσκει ότι όπως η ύλη μετασχηματίζεται αενάως έτσι και η ανθρώπινη εμπειρία δεν χάνεται, ανισόμετρα μετουσιώνεται και συνδυασμένα επανοικειοποιείται.

 

Αστροφεγγιά

Απαντήσεις σε επιστολές

Αμφιθυμία

Καλή μου Αμφιθυμία, παρακολουθώ με ενδιαφέρον τον προβληματισμό σου: Αγαπιέστε, περνάτε όμορφα, έχετε πολλά κοινά, είναι τρυφερός, ευγενικός και δοτικός, αλλά δεν παθιάζεται, δεν διεκδικεί και κάπως σε ξενερώνει. Τι ακριβώς θέλεις, Αμφιθυμία μου; Έναν παθιάρη, αλλά ενδεχομένως και ζηλιάρη και κτητικό ή έναν τρυφερό, αλλά ίσως και συγκαταβατικό και πληκτικό; Φοβάμαι, γλυκιά μου, ότι «δύο σε ένα» δεν γίνονται.

Μετέφηβος

Μετέφηβέ μου, σε αντιλαμβάνομαι. Σχετίζεσαι με κορίτσια της ηλικίας σου, σου αρέσουν, σε ελκύουν ερωτικά, αλλά δεν έχετε πολλά κοινά και κάπως βαριέσαι, γι’ αυτό σε συγκινούν μεγαλύτερες κοπέλες, που όμως δεν ανταποκρίνονται. Νομίζω, φίλε μου, ότι είσαι πνευματικά υπερώριμος, οπότε ευλόγως μπορεί να προκύπτουν κάποια κενά επικοινωνίας με τους συνομηλίκους σου, ωστόσο πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά κορίτσια της ηλικίας σου με τα οποία μπορείτε να συνεννοείστε και να περνάτε θαυμάσια. Βέβαια, και εσύ αφήσου, μη φέρεσαι σαν νέος-γέρος.

Περιθώριο

Αγαπημένο Περιθώριο, μου γράφεις ότι ο τρόπος ζωής που έχεις επιλέξει και οι σεξουαλικές προτιμήσεις σου σε σπρώχνουν στο περιθώριο, πράγμα που σε στενοχωρεί και σε πνίγει. Κοίταξε, Περιθώριό μου, απ’ όσα κατάλαβα από το γράμμα σου, καθώς αρνείσαι να υποκριθείς και να υποταχτείς σε διάφορα στερεότυπα, διαλέγεις ενός τύπου περιθώριο. Τι να κάνουμε, δυστυχώς η αποδοχή είναι ζητούμενο, όχι δεδομένο. Υπάρχουν κοινότητες που βρίσκονται πολύ πιο κοντά στο κέντρο της ζωής από τη συνήθη κανονικότητα. Εντάξου, λοιπόν, εκεί που σου αρέσει και περιθωριοποίησε ό,τι σε ενοχλεί και σε θλίβει.

 

Διαβάστε επίσης

Η Ίμπιζα κάποτε έμοιαζε με μια από τις Σποράδες… Αυτή την παραοικονομία θέλουμε;

Το κείμενο το «αλιεύσαμε» από τον τοίχο της Iris Lykourioti στο Facebook.…