Λατρεμένα μου, καλό φθινόπωρο. Σας ζητώ ταπεινά συγνώμη για τη δίμηνη απουσία μου, όμως θέλω να με αντιληφθείτε: το πνεύμα πρόθυμο, η σαρξ αδύνατη… Ελπίζω, πάντως, να σας έχω βοηθήσει να αρχίσετε να έχετε αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τα άστρα, ώστε κάποια στιγμή εγώ να είμαι περιττός. Εν πάση περιπτώσει, η μετακίνηση της Αφροδίτης στην Παρθένο μάς καλεί επειγόντως να ασχοληθούμε με πρακτικά ζητήματα και να εγκαταλείψουμε την άσφαιρη γκρίνια. Τούτο πρωτίστως σημαίνει, στο γήινο κόσμο μας, να αφήσουμε τη μουρμούρα και να κινητοποιηθούμε με κάθε τρόπο κατά της ακρίβειας, να κάνουμε καθετί για να απαλλαγούμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

ΚΡΙΟΣ 21/3 – 19/4

Κριαράκια μου, η συνάντηση της Αφροδίτης με την Παρθένο φέρνει καλά νέα για την υγεία, τα επαγγελματικά και τα ερωτικά σας. Μόνο τα οικονομικά φαίνονται στριμωγμένα. Τώρα θα μου πείτε πώς γίνεται τα επαγγελματικά να πηγαίνουν καλά και τα οικονομικά όχι. Γίνεται και παραγίνεται, αλλά τα άστρα δεν μπορούν να το διαβάσουν. Αν, π.χ., εξασφαλίσετε δεύτερη τετράωρη σύμβαση σε κάποιο σούπερ μάρκετ, επαγγελματικά προοδεύετε, αν όμως και πάλι δεν κατορθώνετε να πληρώσετε τη ΔΕΗ και βάζετε δελτίο στο κρέας, τι να πουν τα άστρα; Προσέξτε πολύ την εσωστρέφεια και την γκρίνια στη δουλειά και τις προσωπικές σχέσεις σας. Οι κριοί του ΚΚΕ μπορούν να πολιορκούν το σύστημα, προσπερνώντας την κυβέρνησή του.

ΤΑΥΡΟΣ 20/4 – 20/5

Ταύροι και Ταυρίνες μου, η Αφροδίτη με την Παρθένο συνωμοτούν απογειώνοντας τα ερωτικά σας. Μιλάμε για ηλιακό μαγνητισμό και σαρωτική γοητεία. Στους υπόλοιπους τομείς τα πάτε καλούτσικα και στα οικονομικά μετριότατα, αλλά μη μασάτε, η φτώχεια θέλει καλοπέραση! Χαλιναγωγήστε τον εγωκεντρισμό και την ελεγκτική συμπεριφορά σας. Μην ξεχνάτε ότι και ο ευνοημένος από τα άστρα πρωθυπουργός μας Λουδοβίκος τώρα, που συνελήφθη να (υπο)κλέπτει οπώρας, κάνει σαν δαρμένο γατάκι… Όπως και να έχουν τα πράγματα, απολαύστε τα δώρα των άστρων χωρίς ναρκισσισμούς και επικεντρώστε σε ό,τι αξίζει να βιώσετε και όχι να καταναλώσετε.

ΔΙΔΥΜΟΙ 21/5 – 21/6

Διδυμάκια μου, σημαίνω συναγερμό: Οι πανούργες Αφροδίτη και Παρθένος σας ετοιμάζουν καψόνια. Αναδιπλωθείτε, λοιπόν, ασχοληθείτε ουσιαστικά με τις προσωπικές σχέσεις σας και μην ξεσπάτε τα νεύρα σας στους δικούς σας ανθρώπους, φροντίστε την υγεία σας, ιδιαίτερα την ψυχική γιατί έχετε κάπως φρικάρει από τις απανωτές αντιξοότητες, όσο για τα εργασιακά σας απαλλαγείτε από το δίπολο κλαψούρισμα – ανταγωνισμός. Από το ίδιο σύνδρομο πρέπει να απαλλαγεί και ο ΣΥΡΙΖΑ: Δεν γίνεται, ρε φίλε, να είσαι εντελώς αγανακτισμένος (δικαίως) με τις κυβερνητικές υποκλοπές και κορυφαία στελέχη σου μετά την παράστασή τους στο νέο διοικητή της ΕΥΠ να δηλώνουν πως για ό,τι έχει συμβεί θα μας ενημερώσει η ΕΥΠ. Ακόμα και ο καταθλιπτικός Πλούτωνας γελάει…

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 22/6 – 22/7

Καρκίνοι και Καρκινίτσες μου, στον έρωτα και την υγεία καλά πορεύεστε, στα επαγγελματικά και τα οικονομικά δυσκολεύεστε, εκτός αν είστε διευθυντικό στέλεχος δημόσιου/ιδιωτικοποιημένου οργανισμού ή… αυτοδημιούργητος μεγαλοεπιχειρηματίας. Η Αφροδίτη και η Παρθένος ευνοούν την καλή διάθεση και την εξωστρέφειά σας, αλλά, ταυτόχρονα, εντείνουν φαινόμενα κυκλοθυμίας και ασυνεννοησίας. Προσέξτε τα, γιατί ο συνδυασμός εξωστρέφειας και ασυνεννοησίας παράγει συχνά φαιδρά αποτελέσματα. Η εν λόγω συμβουλή ισχύει πολλαπλώς για τους κυβερνώντες αρίστους οι οποίοι όταν δεν ομιλούν ομολογούν και όταν ομιλούν εξευτελίζονται.

ΛΕΩΝ 23/7 – 23/8

Λιοντάρια μου και Λιονταρίνες μου, τα πάτε τζάμι, ακόμα και στα οικονομικά. Η Αφροδίτη με την Παρθένο ανοίγουν δρόμους στα ερωτικά σας και ευνοούν τη συνάντησή σας με πρόσωπα μείζονος ενδιαφέροντος. Ουδόλως υποδεέστερο δε, στους χαλεπούς καιρούς που διάγουμε, τακτοποιούνται οικονομικές εκκρεμότητες που σας ταλάνιζαν και σταθεροποιείται ο προϋπολογισμός σας. Βέβαια, πρέπει να ελέγξετε τον κάπως μονοκόμματο χαρακτήρα σας και τη συχνά μεταβαλλόμενη διάθεσή σας. Ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, που δεν είναι λέων αλλά σκύμνος, οφείλει να μην παρασυρθεί από τους καλούς οιωνούς και τον κατασπαράξουν ύαινες lomverdus arpaktikous.

                                         ΠΑΡΘΕΝΟΣ 24/8 – 22/9

Παρθενάκια μου, στα ερωτικά και την υγεία τα πάτε περίφημα, αλλά, λυπάμαι που το λέω, στα οικονομικά έχετε τη χειρότερη πρόγνωση αυτού του μήνα. Ίσως και επειδή επιτρέπετε να επηρεάζονται από τα συναισθηματικά σας. Προσέξτε γιατί συχνά ο μαγνητισμός και η διεκδικητικότητά σας στρεβλώνονται από τον εγωκεντρισμός σας. Επιτέλους, αφήστε χώρο στους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σας να εκφράσουν ελεύθερα τι θέλουν από σας. Τούτο ισχύει κατά κόρον για τον αρχηγό του ΜΕΡΑ, ο οποίος μαγνητίζεται από το μαγνητισμό του και αφήνει έρμαιο στην κοινωνική και εκλογική βαρύτητα το εξαιτίας του μη κόμμα του. Του αξίζει κάτι καλύτερο, με την προϋπόθεση ότι το «εγώ» θα δώσει τη θέση του στο «εμείς».

ΖΥΓΟΣ 23/9 – 22/10

Ζυγοί μου, συγχαρητήρια, είστε οι πλέον ευνοημένοι αυτού του μήνα. Δεν πιστεύω πως αυτό οφείλεται στο ότι το ζώδιό σας είναι συνώνυμο με το ζυγό που υφιστάμεθα εγχωρίως και διεθνώς. Δεν έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου αστρολογικά ρουσφέτια. Πάντως, καθώς για όλα τα πεδία της ζωής σας η Αφροδίτη και η Παρθένος είναι τόσο γενναιόδωρες, εκμεταλλευτείτε το χρόνο, αποφεύγοντας τον παρορμητισμό και την απερισκεψία που σας διακρίνουν. Και μιας και μιλάμε για απερισκεψία, επειδή τα άστρα στο συγκεκριμένο έχουν βουβαθεί, έχετε καμιά ιδέα γιατί ο γίγαντας Ζελένσκι διακηρύσσει ότι θα ξαναπάρει την Κριμαία και βομβαρδίζει ανηλεώς το μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της χώρας του και της Ευρώπης;

ΣΚΟΡΠΙΟΣ 23/10 – 22/11

Σκορπίνες και Σκορπιοί μου, η Αφροδίτη και η Παρθένος στον έρωτα και την υγεία σάς φροντίζουν, στα υπόλοιπα δεν πολυασχολούνται μαζί σας. Φροντίστε τα παραπάνω εσείς, μην τα περιμένετε όλα από τα άστρα. Παρεμπιπτόντως, κινηθείτε με σύνεση ανάμεσα στις συναισθηματικές παλίρροιες που σας χαρακτηρίζουν ενώ στα οικονομικά προτιμήστε τις αυτομειώσεις από τις υπερχρεώσεις. Τα μέλη του Δικτύου οφείλουν να αξιοποιήσουν τη γενναιοδωρία της συναστρίας τους αυξάνοντας την ελκυστικότητα και την εξωστρέφειά τους και να αντιμετωπίσουν την τσιγγουνιά της στα οικονομικά και την αποτελεσματικότητα, μειώνοντας τις σπατάλες και τη φλυαρία.

ΤΟΞΟΤΗΣ 23/11 – 21/12

Τοξότες και Αμαζόνες μου, η Αφροδίτη και η Παρθένος σας ενισχύουν πλουσιοπάροχα, μόνο μην παίρνετε αέρα και προσέξτε ιδιαίτερα την υγεία σας. Επίσης, μάθετε να ακούτε τα συναισθήματά σας, αποφεύγετε τις εμμονικές εκλογικεύσεις και αποσαφηνίστε τους τρόπους που επικοινωνείτε με τους γύρω σας. Ο ουδόλως ταλαντούχος κύριος Βελόπουλος οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι διαθέτει ανίσχυρο τόξο και εξ αυτού βέλη ελαχίστου βεληνεκούς. Οπότε, με τη διαφαινόμενη προσκόλλησή του στη Μητσοτάκης Α.Ε., είτε κινδυνεύει να κατατεμαχιστεί από τα σκυλόψαρά της είτε να πεταχτεί στα μπάζα της δεξιάς πολυκατοικίας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 22/12 – 19/1

Αιγοκεράκια μου, στον έρωτα φυσάτε πιο πολύ από όλα τα ζώδια, φευ όμως στα οικονομικά και τα επαγγελματικά το φυσάτε και δεν κρυώνει… Τέλος πάντων, αξιοποιήστε τη συναισθηματική σας αγαλλίαση όχι για να φορτώσετε όλα τα προβλήματά σας στον κόκορα, αλλά για να πάρετε δυνάμεις να τα αντιμετωπίσετε. Φροντίστε, λοιπόν, τα παγωμένα οικονομικά σας, αποφύγετε τις σπατάλες με το νέο ταίρι σας και μην παίρνετε διαζύγιο από τις υποχρεώσεις σας. Τούτων δοθέντων, ο απερχόμενος κύπριος πρόεδρος (αυτός, καλέ, που το δικηγορικό γραφείο της αυτοδημιούργητης κόρης του εξέδωσε χιλιάδες «χρυσά διαβατήρια»…) καλό είναι να αγαλλιάζει που οι ανθυποψήφιοί του βαδίζουν στα χνάρια του, αλλά πρέπει να αναλογίζεται ότι έχει αφήσει τη χώρα του διχοτομημένη και απομονωμένη.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 20/1 – 19/2

Χμ, Υδροχόοι μου, ο έρωτας και η υγεία φαίνονται κάπως χλομά. Δεν χρειάζεται πανικός, φερθείτε με σχεδιασμένο αυθορμητισμό, ελέγξτε την ανασφάλειά σας και μη γίνεστε τσιμπούρι στον/στη σύντροφό σας, αξιοποιήστε τις συναισθηματικές ταυτίσεις που ευνοούν η Αφροδίτη και η Παρθένος και παρακαλάτε ο αστροθεός να σας προστατεύσει από υπερβολές και ζηλοτυπίες. Τώρα, για την άγρια ζήλια μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας για το ποια θα αγοράσει περισσότερα όπλα, πέρα από το ότι ρημάζει τα σπιτικά τους, αυξάνει τον κίνδυνο αμοιβαίας… γυναικοκτονίας, με τη δική μας να αποτελεί φαβορί για την μετάβαση στον Παράδεισο των Ηττημένων. Εκατό χρόνια μετά το 1922 δεν πρέπει να τα ξεχνάμε αυτά…

ΙΧΘΥΕΣ 20/2 – 20/3

Ψαράκια μου, σε όλους τους τομείς τα πάτε εξαιρετικά. Η Αφροδίτη και η Παρθένος σας χαρίζουν ολάνθιστους κήπους αγάπης και συντροφικότητας. Προσέξτε, πάντως, ιδιαίτερα στα επαγγελματικά σας, τη συνήθη υποχωρητικότητά σας, που απλώς ανακυκλώνει την ανασφάλειά σας. Στον τομέα της υγείας δεν θα πείραζε πού και πού κανένα τσεκαπάκι. Μην ξεχνάτε ότι συχνά το ένστικτό σας λειτουργεί καλύτερα από τη σκέψη σας. Με αυτό δεν υπαινίσσομαι κάτι το ζωώδες, το δηλώνω όμως ευθέως για τους άρχοντές μας, των οποίων το ζωώδες ένστικτο επιβίωσης και αναπαραγωγής της κυριαρχίας τους τους οδηγεί στην πλέον αποκρουστική λεηλασία της φύσης και των ανθρώπων.

 

Aστροφεγγιά

Απαντήσεις σε επιστολές

Φρειδερίκη

Μεγαλειοτάτη, σας ευχαριστώ για την τιμή να μου απευθυνθείτε από το Υπερπέραν. Αν και γνωρίζω τους δεσμούς αίματος που είχατε με τον αείμνηστο πατέρα του πρωθυπουργού μας, δεν νομίζω ότι ο τελευταίος προσώρας προτίθεται να εγείρει ζήτημα επαναφοράς της Μοναρχίας. Αργότερα τίποτα δεν αποκλείεται. Πάντως, Μεγαλειοτάτη, πολύ φοβάμαι ότι ο γηραιός βραδύνους υιός σας και τα κουκουρούκου εγγόνια σας αδυνατούν να αναστήσουν τον ένδοξο Οίκο των Γλύξμπουργκ.

Αναποφάσιστος

Σε αντιλαμβάνομαι, καλέ μου. Αν δεν ψηφίσεις τίποτα, ενισχύεις τη Νέα Δημοκρατία. Αν ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ, νομιμοποιείς περαιτέρω τη δυσφήμηση της όποιας Αριστεράς. Τι να σου πω, κοίτα τι άλλες επιλογές έχεις, πάντως αν (ευλόγως) ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ για να απαλλαγούμε από τη συμμορία, μη διανοηθείς, όπως στην προηγούμενη τετραετία, να του δώσεις έστω  και ένα λεπτό χάριτος.

Εξαρχειώτισσα

Φυσικά, καλή μου, μπορούν να κάνουν το σταθμό του μετρό στο Μουσείο αντί να καταστρέψουν τη μοναδική πλατεία των Εξαρχείων. Εξάλλου, σε κάθε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα υπάρχει σταθμός μετρό σε κάποιο μουσείο. Ούτε η βιομηχανία του airbnb θα θιγεί από αυτή την αλλαγή. Δυστυχώς, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Μισούν τα Εξάρχεια, την ιστορία τους, τους ανθρώπους τους και όλα αυτά θέλουν να τα ξεθεμελιώσουν.

Νίκος Γιαννόπουλος

Διαβάστε επίσης

Δίκη Πολύκαρπου Γεωργιάδη: μια κακόγουστη φάρσα της «Αντιτρομοκρατικής»

Ενάμιση χρόνο πριν, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020, ο αγωνιστής Πολύκαρπος Γεωργιάδης…

Η Ίμπιζα κάποτε έμοιαζε με μια από τις Σποράδες… Αυτή την παραοικονομία θέλουμε;

Το κείμενο το «αλιεύσαμε» από τον τοίχο της Iris Lykourioti στο Facebook.…