Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, ο Δήμος Χανίων και η Δημοτική Κοινότητα Κουνουπιδιανών διοργανώνουν εκδήλωση ονοματοδοσίας της πλατείας στον Σταυρό Ακρωτηρίου με το όνομα του Κωστή Νικηφοράκη.

Με αφορμή το παραπάνω, αλιεύουμε από το προφίλ του Γιώργου Αγοραστάκη τη σχετική ανάρτηση για τον Κωστή Νικηφοράκη:

Ένα φωτεινό παράδειγμα για τους νέους σήμερα.

Λέγαμε χτες για τον φίλο του τον γιατρό Αντώνη Βουκάλη ότι το μέτρο και το κίνητρο των πράξεων του ήταν ο «Άλλος». Και ο Κωστής ήταν από την ίδια στόφα. Ήταν η προσωποποίηση του »Άλλου». Ποιου «Άλλου» όμως. Του αδύναμου, του άρρωστου, του φτωχού, του περιθωριοποιημένου, του διωκόμενου, του μετανάστη, του πρόσφυγα.

Ο Κωστής ήταν η προσωποποίηση της αλληλεγγύης ως καθημερινής πρακτικής. Της αλληλεγγύης χωρίς όνομα. Όνομα είχε ως υπεύθυνος πολίτης, συνδικαλιστής και πολιτικός που με παρρησία πάλευε για πολιτικές λύσεις, για μια κοινωνία με Ελευθερία και Κοινωνική Δικαιοσύνη, και για ένα Δημόσιο σύστημα Υγείας.

***

Ποιος ήταν ο Κωστής Νικηφοράκης: το αποχαιρετιστήριο σημείωμα του Ιού τον Φεβρουάριο του 2007

Μια ιστορική φωτογραφία: Το 1988, Ο Κ. Νικηφοράκης συμμετέχει ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων σε αποστολή αλληλεγγύης στη δίκη πολιτικών κρατουμένων της αριστερής οργάνωσης Dev-Yol στην Τουρκία. Η ανάρτηση πανό συμπαράστασης στην αίθουσα κατά την διάρκεια της δίκης, έχει ως αποτέλεσμα τέσσερις από την αποστολή (Κ. Νικηφοράκης, Ν. Μπελαβίλας, Γ. Κουβίδης και Ν. Γιαννόπουλος) να συλληφθούν και να παραπεμφθούν σε δίκη με σοβαρές κατηγορίες. Για την αθώωση και την επιστροφή των τεσσάρων στην Ελλάδα συγκροτείται ένα διεθνές κίνημα συμπαράστασης που επιτυγχάνει στο τέλος την απελευθέρωσή τους.
Μια ιστορική φωτογραφία: Το 1988, Ο Κ. Νικηφοράκης συμμετέχει ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων σε αποστολή αλληλεγγύης στη δίκη πολιτικών κρατουμένων της αριστερής οργάνωσης Dev-Yol στην Τουρκία. Η ανάρτηση πανό συμπαράστασης στην αίθουσα κατά την διάρκεια της δίκης, έχει ως αποτέλεσμα τέσσερις από την αποστολή (Κ. Νικηφοράκης, Ν. Μπελαβίλας, Γ. Κουβίδης και Ν. Γιαννόπουλος) να συλληφθούν και να παραπεμφθούν σε δίκη με σοβαρές κατηγορίες. Για την αθώωση και την επιστροφή των τεσσάρων στην Ελλάδα συγκροτείται ένα διεθνές κίνημα συμπαράστασης που επιτυγχάνει στο τέλος την απελευθέρωσή τους. – πηγή: Παραλληλογράφος

 

 

Διαβάστε επίσης

Η Ίμπιζα κάποτε έμοιαζε με μια από τις Σποράδες… Αυτή την παραοικονομία θέλουμε;

Το κείμενο το «αλιεύσαμε» από τον τοίχο της Iris Lykourioti στο Facebook.…

23ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας: 1, 2 και 3 Ιουλίου στα Ιλίσια

Ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι αλλάζει Με αυτό το σύνθημα γίνεται…

2ο books n’ beer fest: 3-5 Ιουνίου, πλατεία Πρωτομαγιάς (Πεδίο Άρεως)

Το 2ο books n’ beer fest θα διεξαχθεί στην πλατεία Πρωτομαγιάς (Πεδίο Άρεως) κατά το πρώτο…

Το τραγούδι-ύμνο κατά των γυναικοκτονιών στο Μεξικό ερμήνευσαν θηλυκότητες της Ανοιχτής Ορχήστρας

Πηγή: www.rosa.gr Το “Canción sin Miedo” της Vivir Quintana αποτελεί ένα τραγούδι-ύμνο…