Αλιεύουμε από τη σελίδα στο facebook του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα για την τρέχουσα αποστολή αλληλεγγύης στη σεισμόπληκτη Αντιόχεια στην Τουρκία.

 

Στο πλαίσιο της αλληλεγγύης των δύο λαών και των κινημάτων τους, το Δίκτυο συμμετέχει πολύ ενεργά στις αποστολές στη σεισμόπληκτη Τουρκία. Μαζί με μέλη ομάδων που συμμετέχουν στο Στέκι Μεταναστών, όπως τα «πίσω θρανία», η Μασόβκα και άλλες/οι αλληλέγγυες, τον Φεβρουάριο έλαβε χώρα η 1η αποστολή και μια δεύτερη είναι σε εξέλιξη αυτές τις μέρες. Επιστρέψαμε λοιπόν στην Αντιόχεια ένα μήνα μετά το σεισμό και την προηγούμενη μας αποστολή. Η κατάσταση παραμένει τραγική αλλά η δράση τής κινηματικής αλληλεγγύης και αριστερών οργανώσεων της Τουρκίας αποτελούν αναχώματα ελπίδας.

Οι αποστολές μας «στεγάζονται» στην ευρύτερη περιοχή της σεισμόπληκτης Αντιόχειας και γίνονται σε συνεργασία με τουρκικές αριστερές οργανώσεις όπως Σπίτια του Λαού και Κόμμα Εργατών.

Αρκετά από τα camps αυτών των οργανώσεων όπως του κόμματος εργατών Τουρκίας που υπήρχαν εδώ, έχουν εκκενωθεί από το κράτος. Η παρουσία όμως της αλληλεγγύης παραμένει ζωντανή τόσο στην πόλη όσο και στα περίχωρά της. Οι σύντροφοι/ες από το κόμμα εργατών έχουν δημιουργήσει έναν καταυλισμό από κοντέινερ στον οποίο από σήμερα θα αρχίσουν να στεγάζονται οι πλέον πληγέντες. Το πλάνο είναι οι εν λόγω καταυλισμοί να αυξηθούν ώστε ο κόσμος να στεγαστεί στην πόλη του, και σε καλές συνθήκες, για να μπορέσει να διεκδικήσει τη δίκαιη ανοικοδόμηση της πόλης. Οι εργασίες λοιπόν προχωρούν από την πλευρά της αλληλεγγύης, με υλικά και άμεσα αποτελέσματα. Σ’ αυτά θέλουμε να βοηθήσουμε!

Στόχος δικός μας η έμπρακτη «χειρωνακτική» αλληλεγγύη, η συνέχιση της καμπάνιας οικονομικής ενίσχυσης και η επικοινωνία με μέλη οργανώσεων, συνδικάτων και Δήμων της περιοχής, καθώς και με ανθρώπους που επλήγησαν από το σεισμό.

Η αλληλεγγύη θα νικήσει.

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Antakya 20.03.2023

 

 

Διαβάστε επίσης

Δίκη Πολύκαρπου Γεωργιάδη: μια κακόγουστη φάρσα της «Αντιτρομοκρατικής»

Ενάμιση χρόνο πριν, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020, ο αγωνιστής Πολύκαρπος Γεωργιάδης…

Η Ίμπιζα κάποτε έμοιαζε με μια από τις Σποράδες… Αυτή την παραοικονομία θέλουμε;

Το κείμενο το «αλιεύσαμε» από τον τοίχο της Iris Lykourioti στο Facebook.…