Την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 και ώρα 14:00 θα διεξαχθεί στο βιβλιοκαφέ red n’ noir (Δροσοπούλου 52, Κυψέλη) η συνέντευξη τύπου για τον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη. Μιλάνε ο συνήγορος του απεργού Γιώργος Κακαρνιάς, η δικηγόρος Ιωάννα Κούρτοβικ ενώ θα παρέμβει τηλεφωνικά η γιατρός που τον παρακολουθεί Λίνα Βεργοπούλου.
Ο Γιώργος Κακαρνιάς, συνήγορος του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη θα ενημερώσει για το νομικό κομμάτι της υπόθεσης και τις εξελίξεις γύρω από αυτό.
Η Λίνα Βεργοπούλου (Ιατρός-Αναισθησιολόγος-Γενική Ιατρός) θα ενημερώσει τηλεφωνικά για την κατάσταση της υγείας του. Παρέμβαση θα κάνει η Ιωάννα Κούρτοβικ (δικηγόρος) και ο Τάσος Θεοφίλου (omniatv, red n’ noir).
Η συνέντευξη τύπου θα μεταδοθεί ζωντανά από το omniatv και το Red n’ Black (το ιβέντ εδώ).

Εδώ και πολλές εβδομάδες (56 ημέρες σήμερα 18 Ιουλίου 2022) ο αναρχικός κρατούμενος Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται σε απεργία πείνας, διεκδικώντας το δικαίωμά του σε υφ’ όρων απόλυση, έχοντας εδώ και εφτά μήνες εκτίσει το απαιτούμενο από τον νόμο μέρος της ποινής του στη φυλακή. Το αίτημά του όμως δεν γίνεται δεκτό, καθώς κρίνεται ότι παραμένει «επικίνδυνος» σε περίπτωση που βγει από τη φυλακή.
Ενώ η κατάσταση της υγείας του βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμο και επικίνδυνο σημείο η δικάσιμος της έφεσής που θα κρίνει την παράταση ή μη της κράτησης του ορίστηκε για τις 25 Ιουλίου 2022 όταν θα είναι στην 64η ημέρα απεργίας πείνας, με ο,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία του. Η ίδια η απόφαση είναι πιθανό να εκδοθεί κάποιες ημέρες αργότερα.
Τα λόγια του Γιάννη στην δημόσια επιστολή του συμπυκνώνουν την περιγραφή της δυστοπικής πραγματικότητας στην οποία εκτός από τον ίδιο, φαίνεται να είμαστε όλοι δέσμιοι.
«Για την ελληνική “δικαιοσύνη”, ένας βιαστής παιδιών (Δ. Λιγνάδης) μετά από ούτε 1,5 χρόνο φυλακής έχει σωφρονιστεί επαρκώς και δεν αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία. Ένας δολοφόνος με ρατσιστικά κίνητρα (Αθ. Χορταριάς), σε 2 μήνες φυλακής έχει σωφρονιστεί επαρκώς και δεν αποτελεί επίσης κίνδυνο. Ένας δολοφόνος του 15χρονου Αλέξανδρου (Επ. Κορκονέας) δεν αξίζει ισόβια κάθειρξη. Ένας άλλος βιαστής (Π. Φιλιππίδης), κερδίζει πρόωρα την ελευθερία του καθώς δεν κρίνεται επικίνδυνος λόγω της διασημότητας του. Αυτή είναι η “εποποιία” της διαπλεκόμενης ελληνικής “δικαιοσύνης”. Ωστόσο για την ελληνική “δικαιοσύνη” ένας αναρχικός ληστής τραπεζών και δραπέτης, μετά από 9 σχεδόν χρόνια φυλακής και 7 μήνες έπειτα από τη συμπλήρωση των απαιτούμενων 3/5 της ποινής, είναι “επικίνδυνος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων καθώς δεν έχει περάσει επαρκές χρονικό διάστημα για τον σωφρονισμό του”».
Διαβάστε επίσης

Το τραγούδι-ύμνο κατά των γυναικοκτονιών στο Μεξικό ερμήνευσαν θηλυκότητες της Ανοιχτής Ορχήστρας

Πηγή: www.rosa.gr Το “Canción sin Miedo” της Vivir Quintana αποτελεί ένα τραγούδι-ύμνο…

23ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας: 1, 2 και 3 Ιουλίου στα Ιλίσια

Ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι αλλάζει Με αυτό το σύνθημα γίνεται…

2ο books n’ beer fest: 3-5 Ιουνίου, πλατεία Πρωτομαγιάς (Πεδίο Άρεως)

Το 2ο books n’ beer fest θα διεξαχθεί στην πλατεία Πρωτομαγιάς (Πεδίο Άρεως) κατά το πρώτο…

Το μετρό στην πλατεία Εξαρχείων μέσο τουριστικοποίησης

Περιδιαβαίνοντας τους δρόμους των Εξαρχείων όσοι και όσες μένουν ή κυκλοφορούν για…