«Αλιεύσαμε» το κείμενο από τον τοίχο της Χρύσας Λύκου στο Facebook

Μετά την ανακοίνωση της αθώωσης και των τεσσάρων αστυνομικών ακούστηκε ένα “Ζήτω” κι ανάμεσα σε εξεφτελιστηκά χειροκροτήματα η κραυγή του Νίκου, του αδερφού του Ζακ, πάγωσε για δευτερόλεπτα τον χρόνο. Ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος, κοίταξε εντελώς προκλητικά τη Μάγδα Φύσσα η οποία βρισκόταν εκεί και σήμερα δίπλα στην οικογένεια του Ζακ. Στη διαμάχη που εκτυλίχθηκε η δικηγόρος των αστυνομικών Εβίτα Βαρελά ζητούσε να γίνει μήνυση στη Μάγδα Φύσσα.

Μέσα στο κτήριο του Ορκωτού εισέβαλαν ΜΑΤ, την ώρα που ο Μαυροειδάκος μας απειλούσε με το “Θα σας βρω έξω”. Σπάζοντας το σώμα των αλληλέγγυων, εγώ με τη Μάγδα προπηλακιστήκαμε, σπρώχνοντάς μας σε μια γωνιά του τοίχου με ασπίδες, ενώ προσπαθούσαμε να βγούμε έξω. Αυτό κράτησε μέχρι να τους σταματήσει ο δυμηρήτης τους. Ο Νίκος, απ’ την άλλη άκρη προσπαθούσε να μας βοηθήσει, φωνάζοντας χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Τα ΜΑΤ αποχώρησαν με προκλητικά βλέμματα και ειρωνικά γέλια.

Ο μεσίτης Χορταρίας οδηγείται σήμερα στη φυλακή με την ποινή των δέκα χρόνων, ενώ ο κοσμηματοπώλης Δημόπουλος θα εκτίσει την ίδια ποινή στο σπίτι του.

Δεν ξέρω τι θα ξεθωριάσει από όλη αυτή τη βαρβαρότητα μέσα μας, ξέρω όμως ότι ο βουβός πόνος του πατέρα του Ζακ χώρεσε σε ένα βλέμμα απέραντης θλίψης, ξέρω ότι το ουρλιαχτό του Νίκου σε εκείνα τα σκαλιά που περάσαμε δεκάδες ώρες παρέα όλο αυτό το διάστημα, θα έχει πάντα κάτι απ’ την κομμένη ανάσα μας. Ξέρω ότι μέσα σε όλη αυτή την πίκρα η συνεδρίαση έληξε με ένα δυνατό “Οργή και θλίψη, η Ζackie θα μας λείψει” και πως τώρα που ξέμεινα να περπατάω τελευταία, τη Δέγλερη, το πανό αυτό στέκει εκεί, μόνο του, παντοτινός φάρος στους αγώνες μας.

Σε αυτή τη μάχη μπήκαμε ηττημένες και ηττημένοι, χωρίς την αδερφή και τον αδερφό μας. Κι αν πρέπει να μη ξεχάσουμε ποτέ κάτι, είναι πως στην Ομόνοια δεν έγινε ληστεία. Μπάτσοι και αφεντικά, κάναν δολοφονία.

Διαβάστε επίσης

Η Ίμπιζα κάποτε έμοιαζε με μια από τις Σποράδες… Αυτή την παραοικονομία θέλουμε;

Το κείμενο το «αλιεύσαμε» από τον τοίχο της Iris Lykourioti στο Facebook.…

Το τραγούδι-ύμνο κατά των γυναικοκτονιών στο Μεξικό ερμήνευσαν θηλυκότητες της Ανοιχτής Ορχήστρας

Πηγή: www.rosa.gr Το “Canción sin Miedo” της Vivir Quintana αποτελεί ένα τραγούδι-ύμνο…