Μετά και την περσινή ματαίωσή του υπό τον εκάστοτε φόβο των επιδημιολογικών δεδομένων της περιόδου, το No Torture Fest. “Βασίλειος Μάγγος” επιστρέφει το διήμερο 1 και 2 Οκτωβρίου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Το No Torture Fest. αποτελεί ένα φεστιβάλ αγώνα, η ιδέα του οποίου γεννήθηκε με αφορμή δύο διακριτές μεν, διαλεκτικά συνδεόμενες δε, υποθέσεις βασανισμών απο την ελληνική αστυνομία.

Εκείνον του Άρη Π. και του Όμηρου Μ. απο την αντιτρομοκρατική υπηρεσία λίγο μετά τη μαζική διαδήλωση της Νέας Σμύρνης ενάντια στην πάντοτε επίκαιρη αστυνομική βία και εκείνον του Βασίλειου Μάγγου εντός της αστυνομικής διεύθυνσης Μαγνησίας – λίγο μετά τη μαζική διαδήλωση ενάντια στην καύση σκουπιδιών στη περιοχή του Βόλου – ο οποίος και τον οδήγησε στον θάνατο.

Και για τις δύο υποθέσεις έχουν οριστεί πλέον δύο μεγάλες δίκες: Η πρώτη αφορά του 15 συλληφθέντες της μεγαλειώδους διαδήλωσης Νέα Σμύρνης και θα εκδικαστεί στις 10 Οκτωβρίου στο Β’ Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Αθηνών

Η δεύτερη αφορά τους βασανιστές του Βασίλειου Μάγγου, τρείς εκ των οποίων παραπέμπονται με την υποβαθμισμένη κατηγορία της “επικίνδυνης σωματικής βλάβης” και όχι του βασανισμού, στο μονομελές πλημμελειοδικείο Βόλου στις 21 Οκτωβρίου

Το συγκεκριμένο φεστιβάλ αποτελεί ένα διττό κάλεσμα στις δύο δίκες. Είναι ένα μήνυμα ενάντια στους βασανιστές, στις φυσικές και πολιτικές τους ηγεσίες. Ότι η λήθη μπορεί να είναι το όπιο των αδιάφορων, μα όχι το δικό μας.

Και ήρθε για να μείνει, ώστε να διατηρεί ζωντανή τη μνήμη των διαχρονικών εγκλημάτων της ελληνικής αστυνομίας απέναντι σε κρατούμενους, ακτιβιστές, μετανάστες, φτωχοδιάβολους που τυγχάνει ανά καιρούς να πέφτουν στα χέρια της και να διατηρεί ζωντανή την συλλογική μας αντίδραση ενάντια σε όσους ανά καιρούς τους προστατεύουν εντός και εκτός δικαστηρίων.

Ένα σταθερό παρατηρητήριο εγκλημάτων, ένα συσπειρωτικό νήμα, ένας τόπος συνάντησης για φωνές που αρνούνται να σιωπήσουν. Απέναντι σε μια πρακτική, λιγότερο ασυνήθιστη, απο ότι συνηθίζεται να ακούμε.

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι δύο διαδοχικές συναυλίες με παρεμβάσεις σημαντικών μουσικών από όλη την Ελλάδα, τα προγράμματα του φεστιβάλ και οι ακριβείς ώρες, καθώς και το καλλιτεχνικό line up για κάθε ήμερα ξεχωριστά

Το Festival θα καλύπτεται με live streaming για όσους και όσες αδυνατούν ή δεν θέλουν να παραστούν φυσικά, λόγω covid-19.

Μάχη λοιπόν.

Για την αθώωση των βασανισθέντων και των συλληφθέντων της Νέας Σμύρνης.

Για τον Βασίλη που δεν έφυγε ποτέ απο το πλευρό μας.

Καλούμε, όλες εκείνες τις φωνές και ας μην νικήσουνε ποτέ, να πολεμήσουν μαζί μας, στο τώρα.

Είσοδος ελεύθερη.

Γεωπονική Σχολή
Ιερά Οδός 86
Βοτανικός
(πλησίον σταθμού ΜΕΤΡΟ Ελαιώνας)
(λεωφορεία 836,856: στάση ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ)

Συνδιοργάνωση:

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

Γονείς Βασιλείου Μάγγου

 

Διαβάστε επίσης

Το τραγούδι-ύμνο κατά των γυναικοκτονιών στο Μεξικό ερμήνευσαν θηλυκότητες της Ανοιχτής Ορχήστρας

Πηγή: www.rosa.gr Το “Canción sin Miedo” της Vivir Quintana αποτελεί ένα τραγούδι-ύμνο…

23ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας: 1, 2 και 3 Ιουλίου στα Ιλίσια

Ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι αλλάζει Με αυτό το σύνθημα γίνεται…

2ο books n’ beer fest: 3-5 Ιουνίου, πλατεία Πρωτομαγιάς (Πεδίο Άρεως)

Το 2ο books n’ beer fest θα διεξαχθεί στην πλατεία Πρωτομαγιάς (Πεδίο Άρεως) κατά το πρώτο…

Το μετρό στην πλατεία Εξαρχείων μέσο τουριστικοποίησης

Περιδιαβαίνοντας τους δρόμους των Εξαρχείων όσοι και όσες μένουν ή κυκλοφορούν για…