Φωτό: Alterthess

Μετά τις κινητοποιήσεις κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις μεγάλες σχολές της Αθήνας, εκατοντάδες φοιτήτριες και φοιτητές «υποδέχτηκαν» χτες και σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, την πρωτοεμφανιζόμενη ΟΠΠΙ.

Λίγες ώρες μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Καμάρα, σε μια άδεια πανεπιστημιούπολη –φρουρούμενη πάντως καθημερινά, ήδη από τον Απρίλιο, από πάνοπλους άνδρες των ΜΑΤ, ασφαλίτες, κλούβες, ενίοτε δε και ΟΔΟΣ δίπλα σε σταθμευμένη αύρα–, αργά χτες το βράδυ εμφανίστηκε ομάδα έξι «πανεπιστημιακών» ενστόλων. Παρά την προχωρημένη ώρα, η κινητοποίηση φοιτητών και καθηγητών υπήρξε άμεση, η ΟΠΠΙ αποδοκιμάστηκε έντονα, και τελικά αποχώρησε, αφήνοντας πίσω τους μόνιμα στρατοπεδεύοντες των ΜΑΤ.

Οι συγκεντρώσεις συνεχίστηκαν και σήμερα Πέμπτη, από νωρίς το πρωί, με φοιτητές/τρεις να μαζεύονται στην κεντρική πύλη του ΑΠΘ και το κτίριο διοίκησης, και την αστυνομία να οργανώνει ακόμα μια μέρα το γνωστό αποκρουστικό υπερθέαμα των τελευταίων μηνών, φτιάχνοντας κλίμα πόλωσης προς άγρα συντηρητικών ψήφων.

Διαβάστε επίσης

Δίκη Πολύκαρπου Γεωργιάδη: μια κακόγουστη φάρσα της «Αντιτρομοκρατικής»

Ενάμιση χρόνο πριν, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020, ο αγωνιστής Πολύκαρπος Γεωργιάδης…

Εντουάρ Λουί: «Ενάντια στον φασισμό, θα πάω να ψηφίσω έναν υποψήφιο που μισώ βαθιά»

Τον Εντουάρ Λουί, μια από τις πιο μαχητικές φωνές υπέρ της εργατικής…