Το κείμενο που ακολουθεί το αλιεύσαμε από τον τοίχο του Γιάννη Αλμπάνη στο facebook.

Η σύλληψη της Καϊλή έχει προκαλέσει ένα κύμα χλεύης στα social, κάτι που είναι απολύτως δικαιολογημένο. Η καζούρα είναι το όπλο των «από κάτω» όταν οι «από πάνω» πιάνονται με τη γίδα στην πλάτη.

Εν προκειμένω, το «με τη γίδα στην πλάτη» φαίνεται να είναι κυριολεξία, αφού έχουν βρει στο σπίτι της Καϊλή τσάντες με μετρητά -πολλά μετρητά. Στης Καϊλή, η οποία έκανε μαθήματα αντιλαϊκισμού και «κεντρώας» μετριοπάθειας ∙ στης Καϊλή που στήριζε Μητσοτάκη με κάθε τρόπο, ακόμα και στην περίπτωση της υποκλοπής σε βάρος του Ανδρουλάκη.

Το πολύ γέλιο που ρίχνουμε, δεν πρέπει να μας κάνει να παραβλέψουμε ή να υποτιμήσουμε την αδιανόητη ηθική αθλιότητα αυτού του σκανδάλου. Γιατί την ώρα που οργανώσεις δικαιωμάτων κατήγγελλαν τις ελεεινές συνθήκες εργασίας στα έργα για το Μουντιάλ στο Κατάρ, οι οποίες προκάλεσαν εκατόμβη νεκρών (γίνεται λόγος για 6.500 νεκρούς), πολιτικοί του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας) τα έπιασαν για να ξεπλύνουν το καταριανό καθεστώς. Οι σοσιαλδημοκράτες, αυτοί δηλαδή που υποτίθεται ότι παλεύουν για την κοινωνική δικαιοσύνη, έγιναν οι συνήγοροι των πιο απάνθρωπων αντεργατικών πρακτικών. Η ιστορία γίνεται ακόμα αθλιότερη αν αναλογιστούμε ότι οι ενάρετοι σοσιαλιστές τα έπιασαν από το Κατάρ, ενώ είναι ήδη πλούσιοι από τις παχυλές αμοιβές του Ευρωκοινοβουλίου.

Θα ήταν επίσης λάθος να θεωρήσουμε το σκάνδαλο μια υπόθεση διαφθοράς που αφορά συγκεκριμένα άτομα. Τα χρήματα του Κατάρ επηρέασαν πολιτικές αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο. Όταν η ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς έφερε στο Ευρωκοινοβούλιο ψήφισμα καταγγελίας του Κατάρ, η ομάδα των Σοσιαλιστών/Δημοκρατών τριχοτομήθηκε. Δηλαδή το lobbying που έγινε, επηρέασε περισσότερους ευρωβουλευτές από όσους τα έπιασαν. Σημειώστε ακόμα ότι στις Βρυξέλλες «δουλεύουν» 20.000 λομπίστες για να επηρεάζουν τις αποφάσεις της ΕΕ. Το Κατάρ είναι η μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Διαβάστε επίσης

Δίκη Πολύκαρπου Γεωργιάδη: μια κακόγουστη φάρσα της «Αντιτρομοκρατικής»

Ενάμιση χρόνο πριν, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020, ο αγωνιστής Πολύκαρπος Γεωργιάδης…

Η Ίμπιζα κάποτε έμοιαζε με μια από τις Σποράδες… Αυτή την παραοικονομία θέλουμε;

Το κείμενο το «αλιεύσαμε» από τον τοίχο της Iris Lykourioti στο Facebook.…