Αλιεύσαμε από το προφίλ στο facebook της Χριστίνας Κυδώνα.
Έγινε ολόκληρη διαδικασία να φέρουν τον άστεγο να τον δούμε στο νοσοκομείο για ένα χρόνιο πρόβλημα του κι όταν αυτό λύθηκε και τον γύρισαν πίσω, του είχαν πάρει όλα τα υπάρχοντα. Όχι κανένας κλέφτης, όχι, αλλά η Δημοτική Αστυνομία.
Mια αξιοπρεπή δομή δεν μπόρεσαν να κάνουν τόσα χρόνια… μόνο το θεαθήναι σκέφτονται, μόνο αυτό τους νοιάζει!
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΚΤΟΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ από την ομάδα room39 
Την Τρίτη 20/12, τις πρωϊνές, έπειτα από “ανώνυμη” καταγγελία, κλιμάκιο του Δήμου Θεσσαλονίκης πέταξε τα μοναδικά υπάρχοντα των αστέγων, που κοιμούνται έξω από τον εγκαταλειμμένο κινηματογράφο “Αλέξανδρος” στην περιοχή του Λευκού Πύργου. Συγκεκριμένα, επέλεξαν στρατηγικά, το διάστημα που οι δύο εκ των τριών έλειπαν στο νοσοκομείο, για ιατρικές εξετάσεις του Κ.
Ο Α., που παρέμεινε στο χώρο κατάφερε να σώσει τα λιγοστά του υπάρχοντα, όμως δεν μπόρεσε να αποτρέψει το πέταγμα των προσωπικών αντικειμένων των άλλων δύο ατόμων, παρά τις παρακλήσεις του ίδιου προς την αστυνομία για να περιμένουν την επιστροφή τους.
Μέσα στο γιορτινό κλίμα, Δήμος και Αρχές, όπως κάθε χρόνο, εκτοπίζουν τους/τις άστεγους/ες μακριά από το καταναλωτικό κοινό, με στόχο την παρουσίαση μιας “καθαρής” εικόνας της πόλης. Η προκλητική αδιαφορία και η ρατσιστική αντιμετώπιση έναντια στον άστεγο πληθυσμό, που μάχεται καθημερινά για την επιβίωση του απέναντι στο χειμερινό παγετό και την απουσία κοινωνικής μέριμνας, δημιουργεί την υπάρχουσα εγκληματική κατάσταση. Δεν ξεχνάμε τα θύματα της κρατικής αδιαφορίας, σε αποστάση λίγων μέτρων στο πάρκο Π. Μελά με Ε. Αμύνης πέρσι, όταν ο Γ. απεβίωσε στο παγκάκι του, εκτεθειμένος στον παγετό.
Καθώς η μοναδική κρατική δομή, το υπνωτήριο αστέγων, είναι ακατάλληλο σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων των ανθρώπων που καλούνται να στεγαστούν, αναζητούμε την παραχώρηση χώρου φιλοξενείας ή ενοικίασης με χαμηλό αντίτιμο, τουλάχιστον μέχρι να βγει ο χειμώνας.
ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΤΕΛΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
Διαβάστε επίσης

Δίκη Πολύκαρπου Γεωργιάδη: μια κακόγουστη φάρσα της «Αντιτρομοκρατικής»

Ενάμιση χρόνο πριν, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020, ο αγωνιστής Πολύκαρπος Γεωργιάδης…

Η Ίμπιζα κάποτε έμοιαζε με μια από τις Σποράδες… Αυτή την παραοικονομία θέλουμε;

Το κείμενο το «αλιεύσαμε» από τον τοίχο της Iris Lykourioti στο Facebook.…