Αλιεύσαμε από τον τοίχο στο facebook της Μαρίας Λούκα

 

Κάπου στερεύουν οι λέξεις
Κάπου εξαντλείται η υπομονή
Κάπου δεν πιάνουν άλλο οι ασκήσεις ψυχραιμίας
Και μένει μόνο η οργή.
Αδιανόητη εισαγγελική πρόταση στη δίκη για το τραφικινγκ στην Ηλιούπολη. «Αθώοι» όλοι οι κατηγορούμενοι σύμφωνα με τον εισαγγελέα για τις βασικές κατηγορίες. Και ο αστυνομικός – μαστροπός και ο πατέρας – βιαστής και ο τρίτος που επίσης εξέδιδε την Ε.
Ο εισαγγελέας είδε μπροστά του ένα κορίτσι πολλαπλώς και μακροχρόνια κακοποιημένο, που σώθηκε χάρη στην κοινωνική και φεμινιστική αλληλεγγύη, που βρήκε το σθένος να καταγγείλει τους κακοποιητές του, που εκτέθηκε στην άθλια διαδικασία επανατραυματισμού στο δικαστήριο και την αγνόησε. Αποφάσισε να ταχθεί με την πλευρά των ισχυρών, εκείνων που της έκαναν τη ζωή κόλαση, στην Ε, στη δεύτερη επιζώσα που κατήγγειλε τον αστυνομικό και πιθανώς σε άλλα κορίτσια που φοβούνται να μιλήσουν.
Μετά από αισχρές μεθοδεύσεις που οδήγησαν στην πολύ μεγάλη καθυστέρηση της δίκης και αρκετές ανεπάρκειες στην έρευνα, έρχεται η εισαγγελική πρόταση ως αντικαθρέφτισμα της σαπίλας ενός τμήματος του δικαστικού σώματος.
Μένει στους/ στις ενόρκους και στη σύνθεση της έδρας να την απορρίψουν και να διασώσουν κάτι από το διάτρητο κύρος της αστικής δικαιοσύνης.
Με την Ε, με τα θύματα
Διαβάστε επίσης

Δίκη Πολύκαρπου Γεωργιάδη: μια κακόγουστη φάρσα της «Αντιτρομοκρατικής»

Ενάμιση χρόνο πριν, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020, ο αγωνιστής Πολύκαρπος Γεωργιάδης…

Η Ίμπιζα κάποτε έμοιαζε με μια από τις Σποράδες… Αυτή την παραοικονομία θέλουμε;

Το κείμενο το «αλιεύσαμε» από τον τοίχο της Iris Lykourioti στο Facebook.…