Αναδημοσιεύουμε από την Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης Λόφου Στρέφη:

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΕΦΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 9/1, ΣΤΙΣ 7 ΜΜ., ΣΚΑΛΑΚΙΑ ΑΣΤΕΡΑ

Σήμερα Δευτέρα 9 Γενάρη, επανεκατέλαβαν τον λόφο Στρέφη εργάτες, μηχανικοί και αστυνομία για να συνεχίσουν τις εργασίες της ανάπλασης μετά την προσωρινή παύση που είχαν κερδίσει οι κάτοικοι στις 14/12/22. Ταυτόχρονα, 7 κάτοικοι και μέλη της συνέλευσης που βρεθήκαν το πρωί για να διαμαρτυρηθούν προσήχθησαν στο ΑΤ και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα.

Σε μια στρατιωτική επέλαση ο εκσκαφέας συνοδευόμενος από ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ και ΔΡΑΣΗ ξαναξεκίνησε τις καταστροφικές του εργασίες, ενώ εργάτες τοποθέτησαν πλαστικά δίκτυα στο μονοπάτι προς την κορυφή, σηματοδοτώντας το επόμενο βήμα που είναι το τσιμέντωμα του.

Ο Μπακογιάννης μαζί με την PRODEA μέσα από μια θεσμική και δικαστική μεθόδευση, κατάφεραν να πάρουν το πράσινο φως για τη συνέχιση των εργασιών που θα καταστρέψουν το λόφο και θα αλλάξουν το χαρακτήρα του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου της πολύπαθης γειτονιάς των Εξαρχείων.

Καλούμε σήμερα ΔΕΥΤΕΡΑ 9/1, ΣΤΙΣ 7 ΜΜ. ΣΤΑ ΣΚΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ (Καλλιδρομίου και Μπενάκη) διαδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην επανέναρξη των εργασιών. Δεν κάνουμε πίσω. Αν δεν αντισταθούμε σε λόφους και πλατείες, τις πόλεις μας θα χαίρονται μονάχα οι εταιρίες.

Τον πρώτο λόγο έχουμε οι κάτοικοι στις γειτονιές, κι όχι οι εργολάβοι και οι επενδυτές.

Ο ΛΟΦΟΣ ΣΤΡΕΦΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης Λόφου Στρέφη

Διαβάστε επίσης

Η Ίμπιζα κάποτε έμοιαζε με μια από τις Σποράδες… Αυτή την παραοικονομία θέλουμε;

Το κείμενο το «αλιεύσαμε» από τον τοίχο της Iris Lykourioti στο Facebook.…

Εντουάρ Λουί: «Ενάντια στον φασισμό, θα πάω να ψηφίσω έναν υποψήφιο που μισώ βαθιά»

Τον Εντουάρ Λουί, μια από τις πιο μαχητικές φωνές υπέρ της εργατικής…