«Αλιεύουμε» από τον τοίχο του Θανάση Καμήλαλη το σχόλιό του για την επικαιρότητα μετά και την αντισυνταγματική παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου (φωτ. επάνω), με σκοπό την παρεμπόδιση των ερευνών της ΑΔΑΕ για το σκάνδαλο των υποκλοπών:

Όταν πήρε η ΝΔ την εξουσία, η ΕΥΠ πέρασε στο γραφείο του Πρωθυπουργού
Όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Κοντολέων δεν είχε τα προσόντα για διοικητής της ΕΥΠ, άλλαξαν τον νόμο.
Όταν ο Κουκάκης έμαθε ότι παρακολουθείται, άλλαξαν τον νόμο για να παροπλίσουν την αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή
Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο σε πλήρη διάσταση, με τους ίδιους ελεγχόμενους, άλλαξαν τον νόμο για τις παρακολουθήσεις, θεσμοθετώντας την αδιαφάνεια.
Όταν η ΑΔΑΕ ξεκίνησε τους ελέγχους στους παρόχους, έγινε προφορική αντιθεσμική παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σε τηλέφωνό του με τη νομική σύμβουλο της Cosmote. Επικοινωνία που και ο ίδιος παραδέχθηκε.
Όταν αποκαλύφθηκε με στοιχεία η παρακολούθηση ακόμα και Υπουργών, ειπαν απλά ότι «ο Μητσοτάκης δεν ήξερε».
Όταν ΜΜΕ έκαναν κριτική στον εν λόγω εισαγγελέα, αυτός απείλησε τα ΜΜΕ.
Όταν η ΑΔΑΕ δήλωσε ότι, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και τον νόμο που οριζει τη λειτουργία της θα συνεχίσει τους ελέγχους, έγινε γραπτή αντιθεσμική παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που κηρύσσει την ΑΔΑΕ αναρμόδια και απειλεί τα μέλη της ΑΔΑΕ με φυλάκιση. Το «πάτημα» του αναρμόδιου εισαγγελέα είναι ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση των εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο.
H κατρακύλα μιας χώρας σε ένα αυταρχικό τσιφλίκι μπορεί μερικές φορές να μην έρχεται σε μια μέρα. Μπορεί να συμβεί μετά από σειρά σκανδαλωδών κινήσεων και παρεμβάσεων, που ξεχειλώνουν και ξεφτίζουν το πουλόβερ μιας «κανονικής» δημοκρατίας. Μεμονωμένα πρόκειται για προκλητικές κινήσεις συγκάλυψης, συγκεντρωμένες δείχνουν όλη τη διολίσθηση προς ένα καθεστώς.

Διαβάστε επίσης

Δίκη Πολύκαρπου Γεωργιάδη: μια κακόγουστη φάρσα της «Αντιτρομοκρατικής»

Ενάμιση χρόνο πριν, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020, ο αγωνιστής Πολύκαρπος Γεωργιάδης…

Η Ίμπιζα κάποτε έμοιαζε με μια από τις Σποράδες… Αυτή την παραοικονομία θέλουμε;

Το κείμενο το «αλιεύσαμε» από τον τοίχο της Iris Lykourioti στο Facebook.…