Αλιεύσαμε την ανακοίνωση της Ελλάν Πασσέ για το θάνατο του Κώστα Φραγκούλη από πυροσβολισμό αστυνομικού.

Η σημερινή μέρα, είναι για όλη την κοινωνία μια μέρα βαρύτατου πένθους για τον άδικο χαμό του Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος έχασε τη μάχη με την ζωή έπειτα τον πυροβολισμό και σοβαρό τραυματισμό του από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Δεν υπάρχουν και δεν πρέπει να ειπωθούν πολλά αυτή την ώρα.
Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, στέλνει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του 16χρονου Κώστα.
Αυτή την δύσκολη στιγμή θα πρέπει όλοι να σεβαστούμε το βαρύ πένθος για τον νέο αυτόν άνθρωπο. Δεν είναι τώρα η ώρα για τηλεοπτικές δίκες, αντιπαραθέσεις και ακραίες διατυπώσεις που θίγουν την κοινότητα των Ελλήνων Ρομά.
Η συνεχής στοχοποίηση ολόκληρης της κοινότητας που σήμερα θρηνεί τον νεκρό της, έχει ως αποτέλεσμα το να ρίξει λάδι στην φωτιά και να οξύνει την ήδη τεταμένη κατάσταση. Δυστυχώς όταν η πολιτεία δεν ρυθμίζει, η κοινωνία προχωρά στην αυτορρύθμιση, μια συνθήκη που για τους Έλληνες Ρομά έχει διαρκέσει δεκάδες χρόνια. Η τεράστια συζήτηση γύρω από την κοινωνική ένταξη και τα ζητήματα που αφορούν την κοινότητα των Ελλήνων Ρομά πρέπει να γίνει και θα γίνει άμεσα, χωρίς άλλες υπεκφυγές και προσωρινές λύσεις. Δεν μπορεί όμως να λαμβάνει χώρα αυτή την εξαιρετικά δύσκολη και φορτισμένη στιγμή, στην οποία προσκαλούμε όλες και όλους να επιδείξουν ψυχραιμία, κατανόηση και σεβασμό.

Διαβάστε επίσης

Δίκη Πολύκαρπου Γεωργιάδη: μια κακόγουστη φάρσα της «Αντιτρομοκρατικής»

Ενάμιση χρόνο πριν, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020, ο αγωνιστής Πολύκαρπος Γεωργιάδης…

Η Ίμπιζα κάποτε έμοιαζε με μια από τις Σποράδες… Αυτή την παραοικονομία θέλουμε;

Το κείμενο το «αλιεύσαμε» από τον τοίχο της Iris Lykourioti στο Facebook.…