Από την σελίδα στο Facebook της Δέσποινας Σπανούδη
Περιμένω εδώ και κάτι μέρες να δω την είδηση να παίζει.
Σιωπή. Κανένα μεγάλο μέσο και σχεδόν καμία αναφορά στα social.
Τι λέει η είδηση; Ότι η αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου με ευρεία πλειοψηφία (23 υπέρ, 6 κατά) ΑΝΑΣΤΈΛΛΕΙ τη χρηματοδότηση της FRONTEX σε Ελλάδα και Ουγγαρία γιατί παραβιάζονται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα με τις βίαιες και παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων.
Μητσοτάκης και Όρμπαν, οι κύριοι υπεύθυνοι για τη βαρβαρότητα.
Χιλιάδες άνθρωποι, συλλαμβάνονται, κακοποιούνται, ληστεύονται και επαναπροωθούνται βίαια, δεκάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους, δολοφονημένοι από το Ελληνικό κράτος σε καιρό ειρήνης. Πάνω από 500 αναφορές στο Ευρωδικαστήριο από ανθρώπους που τα κατάφεραν τελικά να περάσουν στη Δύση και είχαν το κουράγιο να κάνουν καταγγελία.
Ας έχουμε λοιπόν υπόψη ότι δεν είναι μόνο ο “μέσος άνθρωπος”, ο κυρ Παντελής, ο συντηρητικός, που διαμορφώνει άποψη για το τι είναι σημαντικό και τι όχι από το σκοπό που του βαράνε τα ΜΜΕ.
Χιλιάδες σχόλια για το έγκλημα της Πάτρας, το Σεφερλή, την φρίκη στην Ουκρανία, καμία αναφορά στην αναγνωρισμένη και διαρκή φρίκη στην Ελλάδα.
Η χώρα μας διαπράττει μια άνευ προηγουμένου βαρβαρότητα εδώ και πάνω από δύο χρόνια. Η κυβέρνηση καμαρώνει ότι έχει σχεδόν μηδενίσει τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.
Εδώ στη χώρα μας, από τους φόρους μας, στις θάλασσες μας, το ελληνικό κράτος εγκληματεί απέναντι σε φτωχούς, απελπισμένους, διωγμένους ανθρώπους.
Εδώ, στη χώρα μας. Στη δική μας χώρα.
Διαβάστε επίσης

Η Ίμπιζα κάποτε έμοιαζε με μια από τις Σποράδες… Αυτή την παραοικονομία θέλουμε;

Το κείμενο το «αλιεύσαμε» από τον τοίχο της Iris Lykourioti στο Facebook.…