«Γιατί εμείς οι εργάτες στη «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» βρισκόμαστε σε απεργία;»: Οι απεργοί εργαζόμενοι της «Μαλαματίνας» εξηγούν στο σχετικό φυλλάδιο γιατί αγωνίζονται και τι επιδιώκουν και καλούν σε συμπαράσταση.

Όπως γράφουν οι ίδιοι εισαγωγικά, εξηγώντας γιατί δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να κατέβουν σε απεργιακή κινητοποίηση:

«Η «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» είναι μια οικογενειακή παραδοσιακή επιχείρηση συνυφασμένη με τη βόρεια Ελλάδα και το λαϊκό κόσμο. Για λόγους ανεξάρτητους από το προϊόν, οδηγήθηκε στα πρόθυρα της πτώχευσης. Εμείς οι εργάτες στη «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» με το μόχθο μας, για δεκαετίες είχαμε καθοριστική συμβολή ώστε να έχει η εταιρία κέρδη εκατομμυρίων και να συνεχίζει να είναι κερδοφόρα. Ως εργαζόμενοι δείξαμε συνέπεια και υπευθυνότητα στην προσπάθεια διάσωσής της, παραχωρώντας το 20% των αποδοχών μας για 3 χρόνια.

Αυτές, όμως, οι θυσίες από μεριάς μας, όχι μόνο δεν εκτιμήθηκαν, αλλά έκαναν τη νέα εργοδοσία ακόμα πιο επιθετική. Αντί να τηρήσει τη συμφωνία και τη δικαστική απόφαση, άρχισε να κάνει παράνομες απολύσεις συναδέλφων και να προσλαμβάνει νέους για να χτίσει απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Αντί να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (όπως γινόταν δεκαετίες τώρα στη «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»), εκβίαζε τους εργαζόμενους να υπογράψουν Ατομικές Συμβάσεις, με άγνωστο ωράριο και αποδοχές. Βάφτισαν μεγάλο μέρος του κατοχυρωμένου μισθού των εργαζόμενων… «εργοστασιακή οικειοθελή παροχή», την οποία η εργοδοσία καταργεί μονομερώς όποτε θέλει! Απέλυσαν εργάτες που είχανε περισσότερα χρόνια δουλειάς στην εταιρεία από την υπόλοιπη ζωή τους!

Ζητάνε από ανθρώπους με 20 και 30 χρόνια δουλειάς στην πλάτη, να γυρίσουμε πίσω στα 713 ευρώ μισθό και να παραιτηθούμε από κάθε δικαίωμα που έχουμε κατοχυρώσει χρόνια τώρα με το Σωματείο μας.

ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ:
Για να επιστρέψουν οι συνάδελφοι μας στις ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.
Για να υπογράψουμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς και ωράριο.
Για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Για να μη δουλεύει η νέα γενιά από ήλιο σε ήλιο για ένα κομμάτι ψωμί. Για να έχουν οι εργάτες που παράγουν τον πλούτο, τα δικαιώματα που τους αξίζουν.

Ολόκληρο το φυλλάδιο με τις θέσεις των απεργών:

Κατεβάστε το φυλλάδιο εδώ

Διαβάστε επίσης

23ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας: 1, 2 και 3 Ιουλίου στα Ιλίσια

Ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι αλλάζει Με αυτό το σύνθημα γίνεται…

2ο books n’ beer fest: 3-5 Ιουνίου, πλατεία Πρωτομαγιάς (Πεδίο Άρεως)

Το 2ο books n’ beer fest θα διεξαχθεί στην πλατεία Πρωτομαγιάς (Πεδίο Άρεως) κατά το πρώτο…

Το μετρό στην πλατεία Εξαρχείων μέσο τουριστικοποίησης

Περιδιαβαίνοντας τους δρόμους των Εξαρχείων όσοι και όσες μένουν ή κυκλοφορούν για…

Επιστρέφει το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: 30/6 έως 2 Ιουλίου στο Πάρκο Ξαρχάκου

«Μέσα στα δύο χρόνια καταναγκαστικής απουσίας μας, βιώσαμε αλλεπάλληλες κρίσεις και καταστροφές.…