«Μετρηθήκαμε και είμαστε λιγότεροι…»: Την Κυριακή 5 Μάρτη στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

 

Η θλίψη μετατρέπεται σε οργή. Οργή για τις ζωές που χάθηκαν τόσο άδικα στο έγκλημα των Τεμπών. Οργή για τις ζωές που θυσιάστηκαν στο βωμό του κέρδους των εταιριών και της κυβερνητικής αναισθησίας.

Οι δρόμοι όλης της χώρας γεμίζουν και διεκδικούν να μην υπάρξει για μία ακόμα φορά κουκούλωμα του εγκλήματος. Διεκδικούν δικαιοσύνη για να μην υπάρξει σε λίγο καιρό μια ακόμα τραγωδία. Τη σκυτάλη παίρνουν τώρα οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους. Την Κυριακή 5 Μάρτη στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή έχει προκηρυχθεί 24ωρη απεργία σε Μετρό και ΗΣΑΠ, ωστόσο οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να κινηθούν οι συρμοί μεταξύ 9 π.μ. και 4 μ.μ., για διευκόλυνση των διαδηλωτών να προσέλθουν στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα για το δυστύχημα Τεμπών.

Παραθέτουμε το κάλεσμά τους:

Μετρηθήκαμε και είμαστε λιγότεροι…

«Η θλίψη είναι αβάστακτη για το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα στα Τέμπη. Έντεκα συνάδελφοί μας και δεκάδες επιβάτες έχασαν την ζωή τους, υπό πρωτοφανείς συνθήκες. Δεκάδες οικογένειες θρηνούν την απώλεια των παιδιών, των συγγενών και των φίλων τους. Άλλοι ψάχνουν ακόμα στα αποκαΐδια, με την ελπίδα να τους βρουν ζωντανούς…

Οι λέξεις δεν είναι ικανές για να περιγράψουν τον ανείπωτο πόνο που επικρατεί μεταξύ σιδηροδρομικών, εργαζόμενων και μη. Έχει πλέον εξαντληθεί η ανοχή μας στην απάθεια όλων των αρμοδίων φορέων οι οποίοι επιλέγουν συνειδήτα να αγνοούν, επί σειρά ετών, τα αιτήματα και τις προειδοποιήσεις μας!

Σε συνέχεια της συνέλευσης που πραγματοποίησαν τα 3 σωματεία που δραστηριοποιούνται στη Hellenic Train, παρουσία των εργαζομένων, αποφασίστηκε ομόφωνα η επέκταση των κινητοποιήσεων με κήρυξη 48ωρης απεργίας.

Την Κυριακή 5 Μαρτίου, στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος. Απαιτούμε από όλους τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη των σχετικών μέτρων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφάλεια στον ελληνικό σιδηρόδρομο, με σκοπό να μη βιώσουν ξανά εργαζόμενοι και συμπολίτες μας τέτοια ολέθρια τραγωδία. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στις οικογένειες των θυμάτων και ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στο συλλαλητήριο της Κυριακής ώστε να αποδοθεί ο ελάχιστος φόρος τιμής προς τους συμπολίτες και συνάδελφους που χάθηκαν με τόσο άδικο τρόπο.»

Διαβάστε επίσης

Δίκη Πολύκαρπου Γεωργιάδη: μια κακόγουστη φάρσα της «Αντιτρομοκρατικής»

Ενάμιση χρόνο πριν, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020, ο αγωνιστής Πολύκαρπος Γεωργιάδης…

Εντουάρ Λουί: «Ενάντια στον φασισμό, θα πάω να ψηφίσω έναν υποψήφιο που μισώ βαθιά»

Τον Εντουάρ Λουί, μια από τις πιο μαχητικές φωνές υπέρ της εργατικής…